Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 23 augustus 2007

Zaanstreek-Waterland, 23-08-2007 o Met onder meer: motorblokken, vrouwenhandel en skimmen.

Vrouwenhandel en Skimmen


De recherche heeft een onderzoek afgerond naar vrouwenhandel en skimmen. De zaak begon met de ontsnapping van een inmiddels 19-jarige Roemeense uit een woning aan de Rondebreek in Landsmeer op zaterdag 14 juli. De jonge vrouw wist met hulp van buren met een ladder uit de slaapkamer te komen waar zij was opgesloten. Zij vertelde de politie dat zij onder valse voorwendselen naar Nederland was gehaald. Zij zou in de horeca gaan werken maar eenmaal in Nederland bleek dat men haar in de prostitutie wilde inzetten. De 16e juli werden in de woning twee vrouwen van 19 en 24 jaar oud en twee mannen in dezelfde leeftijden, allen afkomstig uit Roemenië, aangehouden. Bij de zoeking in de woning werd een apparaat aangetroffen om creditcards uit te lezen en ongeveer 170 kaartjes met magneetstrip. Deze voorwerpen werden samen met ongeveer 5000 euro aan contant geld in beslag genomen. Uit verder onderzoek bleek dat de gegevens op de magneetstrips Italiaanse bank- en creditcardgegevens bevatten die in een Italiaanse schoenenwinkel van creditcards waren geskimd. De bijbehorende pincodes werden vermoedelijk door medeplichtigen afgekeken en genoteerd. De vrouwen werden in de loop van het onderzoek in vrijheid gesteld. De mannen zijn na voorgeleiding bij de rechter commissaris in bewaring gesteld. Zij zitten nog vast.

Kop-staartaanrijding

Wormerveer, woensdag 22 augustus 2007, 15:31 uur.

De politie heeft een kop-staartaanrijding op de Provincialeweg N246 (Westzaan-Westgraftdijk) onderzocht waarbij drie voertuigen waren betrokken. Een 40-jarige man uit Heerhugowaard reed in een personenauto vanuit de richting Westzaan in de richting van Markenbinnen. Door het verkeer moest hij remmen/stoppen. De 55-jarige automobilist uit Bergen (NH) die achter hem reed had dit vermoedelijk te laat in de gaten en reed tegen de achterzijde. Door de klap schoven beide auto's naar voren tegen een personenauto die werd bestuurd door een 62-jarige man uit Heerhugowaard. De voorste auto raakte licht beschadigd. De ander twee auto's liepen zware schade op en werden door een bergingsbedrijf afgevoerd. Voor één bestuurder kwam de ambulance maar de man hoefde niet mee. De brandweer heeft de airbags uitgeschakeld om de hulpdiensten veilig te laten werken. Om ongeveer 16.10 uur werd de weg vrijgegeven voor het verkeer.

Motorblokken

Zaandam, woensdag 22 augustus 2007, 14:05 uur.

Bij controle van een autobedrijf aan de Sluispolderweg heeft de politie diverse overtredingen van milieuvoorschriften geconstateerd. Er stonden op het terrein autowrakken die waren volgestouwd met motorblokken, banden en lpg-tanks. Een accu en motorblokken lagen op klinkerbestrating in plaats van op een vloeistofdichte vloer. De afdeling Milieu maakt proces-verbaal op tegen de in Amsterdam wonende 40-jarige eigenaar wegens het overtreden van de
vergunningsvoorschriften.

Drankrijder

Purmerend, woensdag 22 augustus,14:55 uur

Op de Plantsoengracht heeft de politie woensdagmiddag een 73-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Boetes tijdens verkeerscontrole

Oostzaan, woensdag 22 augustus, 14:00-16:30 uur

Op de Westkolkdijk, het Zuideinde en de Kerkstraat hebben agenten woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. 28 vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die geen gordel droegen, kregen een boete van 75 euro. Een Duitse automobilist moest de boete ter plekke betalen.

Verder werden drie automobilisten die met de telefoon aan het oor reden op heterdaad betrapt en ook drie bestuurders met een aanhangwagen met losliggende lading kregen een bekeuring. Ten slotte werden nog twee boetes uitgedeeld voor het rijden over de busbaan en het rijden met een kenteken dat niet aan de eisen voldeed.

Op het Zuideinde en de Kerkstraat werd behalve van een lasergun ook gebruik gemaakt van een rollentestbank voor het meten van het vermogen van bromfietsen. Vier bromfietsers bleken hun voertuig te hebben opgevoerd. Ook kregen twee bromfietsers een boete van 50 euro omdat ze geen helm droegen en ten slotte werd ook nog een bromfietser bekeurd omdat hij geen certificaat (en ook geen rijbewijs) had.

Veel te snel

Noordbeemster, woensdag 22 augustus, 19:00-21:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 reden woensdagavond tachtig bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 171 km per uur bij een toegestane snelheid van 120km per uur. In totaal passeerden 1741 voertuigen die in de richting van Zaandam reden de radarauto.

Valse naam

Zaandam, woensdag 23 augustus 2007, 02:59 uur.

De politie heeft een 44-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij bij een controle de naam van zijn 36-jarige broer opgaf. Volgens de tenaamstelling van de auto had de eigenaar een ongeldig verklaard rijbewijs. De bestuurder vertelde dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had en zich niet kon legitimeren. Bij nader onderzoek in de auto werd het ongeldige rijbewijs van de bestuurder gevonden en zijn identificatiebewijs waardoor bleek dat hij een valse naam had opgegeven. De man kreeg, voordat hij naar huis mocht,
processen-verbaal voor rijden met ongeldig rijbewijs, opgeven valse naam en niet op eerste vordering legitimeren.

Vrouw slaat vrouw

Purmerend, donderdag 23 augustus 2007, 08:18 uur.

De politie maakt proces-verbaal op van een mishandeling die plaatsvond op het Gildeplein voor een supermarkt. Een 59-jarige vrouw uit Purmerend maakte een opmerking tegen een 33-jarige plaatsgenote omdat zij met haar kind over de stoep fietste. Deze vrouw zou vervolgens hebben gereageerd en er zou een woordenwisseling zijn ontstaan. Vervolgens zou zij de oudere vrouw met de vuist op het gezicht hebben geslagen. De geslagen vrouw deed aangifte en de verdachte meldde zich in het politiebureau waar zij werd verhoord.

Laatst gewijzigd 23-08-2007 15:42 | © Politie Zaanstreek-Waterland |