Vreemdelingencontrole

Rosmalen Bij een vreemdelingencontrole heeft de politie woensdagavond in een horecagelegenheid aan de Achter de Driesprong een 27-jarige Chinees aangetroffen die illegaal in Nederland verblijft. Hij is ingesloten. De Vreemdelingenpolitie zal de zaak verder afhandelen. Tijdens twee eerdere controles werden er ook illegale vreemdelingen in dezelfde horecagelegenheid aangetroffen. Tijdens de hercontrole van gisteren werden in totaal vier mannen en twee vrouwen gecontroleerd.

Aanhouding gezochte

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagavond drie Bosschenaren aangehouden die nog een gevangenisstraf en/of boetes open hadden staan.

Op de Markt werd een 35-jarige Bosschenaar aangehouden die vier boetes open had staan van in totaal 711 euro;

Op het Muntelbolwerk werd een 26-jarige Bosschenaar aangehouden die nog een gevangenisstraf van 14 dagen open had staan;

En op de Visstraat werd een 24-jarige Bosschenaar aangehouden die ook nog 14 dagen moest zitten.

De laatste twee Bosschenaren zijn ingesloten in afwachting van hun transport naar het Huis van bewaring waar zij hun straf moeten uitzitten.

Stalker aangehouden die zich niet aan schorsende voorwaarden hield

's-Hertogenbosch De politie heeft donderdagmorgen een 20-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden. De Bosschenaar werd op 11 juli aangehouden en inverzekeringgesteld voor stalking. Hij werd op 13 juli onder schorsende voorwaarden vrijgelaten. Omdat hij zich niet aan deze voorwaarden hield, heeft de politie hem donderdagmorgen aangehouden in de woning van zijn moeder waar hij verbleef.

Zaïrees zonder verblijfsdocument aangehouden

Rosmalen Bij een verkeerscontrole op de Gastenberg heeft de politie woensdagmiddag een 22-jarige man uit Zaïre aangehouden, die niet over de juiste documenten bleek te beschikken om in Nederland te mogen verblijven. Tevens was de man de Nederlandse staat nog voor bijna 400 euro aan boetes verschuldigd. Hij zal daarvoor eerst een vervangende straf van 15 dagen moeten uitzitten voordat hij in vreemdelingenbewaring gaat.

Openstaande boete

Vught De politie heeft in de nacht van woensdag op denderdag een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Pepereind te Cromvoirt. Hij had nog een boete van ruim 140 euro open staan. Na een nachtje cel werd de boete betaald en is de Eindhovenaar in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling echtgenote

Oss De politie heeft woensdagmiddag een 22-jarige inwoner van Oss op zijn werk aangehouden in verband met de mishandeling van zijn 23-jarige echtgenote. De vrouw had op zondagavond 19 augustus de politie ingeschakeld nadat ze van haar man enkele klappen en schoppen had gehad en door hem was bedreigd. De vrouw was de woning ontvlucht. De echtgenoot was toen voor de komst van de politie vertrokken. Hij is daarom woensdag alsnog in opdracht van de officier van justitie aangehouden.

Politie houdt Ossenaar aan voor bedreiging vriendin

Oss In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 18-jarige man uit Oss aangehouden voor de bedreiging van zijn 19-jarige vriendin. De man had in hun gezamenlijke woning gedreigd zijn vriendin kapot te zullen slaan. Relatieproblemen lagen ten grondslag aan de bedreiging. De man is er door bekenden van weerhouden zijn vriendin te lijf te gaan. Toen de politie ter plaatse kwam sloeg de man op de vlucht, maar hij kon in de directe omgeving alsnog worden aangehouden, ondanks dat hij zich in bossages had verstopt. De aangehouden man werd in verzekering gesteld.

Ossenaar aangehouden voor poging fietsendiefstal

Oss De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige Ossenaar aangehouden op de Walstraat. Collegas van de bereden politie zagen de man aan een damesfiets morrelen. Toen zij hem naar zijn naam vroegen, kon hij zich niet legitimeren. Ook gaf hij geen logische verklaring over de herkomst van de fiets. De Ossenaar is vervolgens aangehouden op verdenking van poging fietsendiefstal en het zich niet kunnen legitimeren. Later bleek de fiets wel zijn eigendom. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Wet Identificatieplicht, waarna hij in vrijheid is gesteld.

Verdachten van hennepkwekerij aangehouden

Nistelrode - De politie heeft woensdagmorgen een 23-jarige man uit Nistelrode in zijn woning aangehouden en woensdagmiddag een 33-jarige Ossenaar die zich meldde op het politiebureau in Oss. Ze worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Zij huurden een pand aan de Lindestraat in Nistelrode, waar de politie op 9 augustus een hennepkwekerij aantrof. In totaal werden 525 planten in beslag genomen en alle bijbehorende apparatuur. Ook was de elektriciteitsmeter gesaboteerd, waarvan aangifte zal worden gedaan door Essent.