Politie Gelderland-Midden

Bennekommers opgepakt na uitschelden en intimideren agenten
Publicatiedatum: 23-8-2007 11:01:14

BENNEKOM - De politie in Bennekom heeft in de nacht van woensdag op donderdag vier Bennekommers opgepakt wegens belediging en intimidatie van twee agenten. Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 19 tot en met 29 jaar.

Omstreeks kwart over één reden agenten over de Bakkerstraat toen zij een groep personen zag staan. Vanuit de groep werden beledigende opmerkingen naar de agenten gemaakt. De groep hierop werd aangesproken en kreeg een waarschuwing. De agenten reden vervolgens door. Enkele minuten later werden op de Molenstraat twee leden van de groep op een fiets aangetroffen zonder licht. Hiervoor kregen zij een bekeuring. Eén van de twee, een 28-jarige man uit Bennekom, liet zich wederom beledigend uit naar de agenten waarop hij werd aangehouden. Enkele andere leden van de groep waren er inmiddels bijgekomen en probeerden de 28-jarige te ontzetten. De agenten voelden zich geïntimideerd door de groep en hebben de hulp van collega's ingeroepen waarna de overigen ook werden aangehouden. Alle vier de mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.
(07-129325)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar voldoet niet aan vordering

Publicatiedatum: 23-8-2007 11:00:37

EDE - Een twintigjarige Edenaar is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden nadat hij niet voldeed aan een vordering van de politie. Agenten zagen omstreeks kwart voor één op het Museumplein twee mannen, waaronder de Edenaar, met elkaar op de vuist gaan. Zij werden gevorderd weg te gaan. In de eerste instantie gaven beide mannen hier gehoor aan. Enkele ogenblikken later, zou de twintigjarige weer terug gerend om alsnog iemand te lijft te willen gaan. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij nog vast zit. (07-129316)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger barbecuet in woning

Publicatiedatum: 23-8-2007 11:00:22

WAGENINGEN - Een 23-jarige man uit Wageningen is woensdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks elf uur kwam een melding binnen van rookoverlast vanuit de woning van de 23-jarige. Toen agenten bij de woning aankwamen, zagen zij dat de gehele woning onder de rook stond. De brandweer werd ingeschakeld. Eenmaal in de woning, bleek er binnen gebarbecued te zijn waardoor de vloer was ingebrand. De bewoner werd niet aangetroffen. Agenten hebben in de buurt naar de bewoner uitgekeken en hem even later aangetroffen. Hierop is hij aangehouden. Hij zit nog vast op het politiebureau voor nader onderzoek. (07-129309)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wildplasser aangehouden na belediging

Publicatiedatum: 23-8-2007 10:59:58

BENNEKOM - Een 23-jarige man uit Wageningen is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie in Bennekom aangehouden nadat hij een agente had beledigd. Omstreeks kwart over één zagen agenten de man op de Lindelaan wildplassen. Toen zij hiervoor een bekeuring uitschreven, zou de man één van de agenten hebben beledigd. Hierop is hij aangehouden. Hij zit nog vast in het politiebureau. (07-129331)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---