24 miljoen aan investeringen in Jacobswoude en Nieuwkoop op de tocht


Corporatie vreest gevolgen heffing Bos

WOUBRUGGE, 20070824 -- `Als minister Bos van financiën zijn plannen doorzet, kan woningcorporatie Woondiensten Aarwoude de komende jaren 24 miljoen euro minder investeren in de gemeenten Jacosbwoude en Nieuwkoop.' Tot die conclusie komt Rogier van der Laan, directeur van Woondiensten Aarwoude. `Wij vrezen dat we gedwongen worden om projecten te schrappen om onze taak nog uit te kunnen voeren'

Bos steelt van de huurders
`Wij moeten miljoenen euro's gaan storten in het `Bosfonds'. Dat geld gaat naar de probleemwijken in de grote steden. Dat klinkt mooi maar in feite besteelt Bos de huurders van Woondiensten Aarwoude' aldus van der Laan. `Bos laat dit geld vervolgens een aantal jaren op de bank staan om zo het financieringstekort te verkleinen. Waar het uiteindelijk aan uitgegeven gaat worden is onzeker. Het kan net zo goed gebruikt worden om bruggen te gaan bouwen of busbanen aan te leggen'.

Corporaties willen investeren in prachtwijken
Van der Laan onderschrijft wel de noodzaak om ook in de grote steden de problemen aan te pakken. Als corporatiesector hebben wij ons dan ook garant gesteld voor de benodigde investeringen in deze wijken. Alles wat moet gebeuren, zal gebeuren. Maar er zijn meer wijken in Nederland dan de 40 probleemwijken van minister Vogelaar. Ook op het platteland moet geïnvesteerd worden in wonen en woonomgeving. In de komende veertien jaar gaat de behoefte aan wonen en zorg hier acht keer zo groot worden en voor jongeren is er veel te weinig betaalbare huisvesting. We zijn met de gemeenten bezig om het aantal ouderenwoningen fors te vergroten, betaalbare huur- en koopwoningen te realiseren en de leefbaarheid van de dorpen te versterken. Minister Bos mag dat niet zo maar om zeep helpen', aldus van der Laan.





Ingezonden persbericht