Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

vrijdag 24 augustus 2007

R. Heutink, tel 0111 452427

PERIODIEKE CONTROLE WATERLEIDING GEMEENTEHUIS WIJST OP AANWEZIGHEID LEGIONELLABACTERIEN

Tijdens een periodieke controle van de waterleiding in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland (Zierikzee) is door Biobeheer een verhoogde concentratie van legionellabacteriën geconstateerd. Hoewel de kans op besmetting volgens de GGD klein is, worden de leidingen gedesinfecteerd. De medewerkers in het gemeentehuis zijn hierover geïnformeerd.
Nadat duidelijk was dat er legionellabacteriën in de waterleiding zitten, zijn er direct maatregelen genomen door onder meer het afsluiten van de douches. Donderdag 30 augustus volgt een onderzoek naar de oorzaak van deze besmetting. Zo spoedig mogelijk daarna wordt het leidingensysteem gedesinfecteerd. Na 48 uur en vervolgens na 30 dagen worden opnieuw monsters genomen.

De legionellabacteriën, die zijn aangetroffen behoren tot de minder ernstige variant (legionella griep) en leiden meestal niet tot ziekteverschijnselen. De medewerkers wordt wel geadviseerd om bij klachten die horen bij legionellagriep contact op te nemen met de GGD of met hun huisarts.