NOVA

24-08-2007

ABN Amro
Over een maand gaat de kogel door de kerk. Dan besluiten de aandeelhouders van ABN Amro over de overname. Twintigduizend werknemers hebben geen zeggenschap over de toekomst van hun bank en dus over hun werkgelegenheid. Maar ze hebben er wel een opvatting over. Vakbond De Unie enquêteerde ze. Te gast is Jacques Teuwen, voorzitter van De Unie.

België
Hoe lang bestaat het koninkrijk der Belgen nog? De kloof tussen Vlamingen en Walen is nog nooit zo groot geweest. Zo groot dat het vormen van een gezamenlijke regering niet lijkt te lukken. Volgens sommigen komt het uiteindelijk wel goed, volgens anderen is de mislukte kabinetsformatie voorbode van het definitief uit elkaar vallen van het land. NOVA toog naar het zuiden.

EL HEMA
Halal rookworst, Arabische chocolade letters en ook Arabische rode wijn. El HEMA, een tentoonstelling over de Arabische versie van het populaire warenhuis, is vanavond in Amsterdam geopend. Na aanvankelijke onenigheid, doet de HEMA nu mee aan het kunstproject. NOVA bericht over het samengaan van Holland en Arabië.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht