Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 24/08

Vierde aanhouding in zaak drugslaboratorium (tweede persbericht)

WAALWIJK De politie heeft gisteren, laat in de middag een vierde verdachte op het politiebureau aan de Taxandriaweg aangehouden. Het betreft een 38 jarige inwoner uit Waalwijk. De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De verdachte kwam in beeld nadat agenten in een loods aan de Industrieweg een drugslaboratorium hadden aangetroffen. Eerder die middag werden in het pand drie verdachten aangehouden. Het viertal wordt vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris in Breda.

De politie trof gistermiddag in een loods aan de Industrieweg een mogelijk verdovende middelen laboratorium aan. In het pand werden vermoedelijk drugs vervaardigd en/of bewerkt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om cocaïne. Bij de ontdekking van het laboratorium zijn door de politie twee mannen en een vrouw, afkomstig uit Colombia en Venezuela gearresteerd. De politie kwam het lab op het spoor na verkregen informatie.

Over de omvang van het laboratorium en het aantreffen van eventuele verdovende middelen kan de politie, het belang van het onderzoek, geen mededelingen doen. De politie is vandaag, in samenspraak met medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling gestart met het ontmantelen van het laboratorium.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

OOSTERHOUT De politie controleerde gisteravond rond 22.30 uur een 48 jarige Oosterhoutse automobilist. Het rijgedrag van de man viel op toen hij op de Veerseweg al slingerend met 30 kilometer per uur reed terwijl de maximum toegestane snelheid aldaar 80 kilometer per uur betrof. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna vier keer de toegestane hoeveelheid overschreed. De automobilist had 815 ug/l aan alcohol in zijn bloed.

De bestuurder mocht op het bureau zijn rijbewijs achter laten. Voorzien van een rijverbod van 10 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

WIJK EN AALBURG Op de Almweg hebben agenten tegen middernacht een 76 jarige automobilist uit Almkerk aangehouden. Tijdens controle wees een indicatieve blaastest op straat uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat de man 465 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 4 uur mocht hij na verhoor huiswaarts keren.

Gistermiddag controleerden agenten rond de klok van 16.15 uur in de Oude Kerkstraat een 26 jarige automobilist afkomstig uit Heusden. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij 205 ug/l aan alcohol in zijkn bloed had. Omdat de man beginnend bestuurder is kreeg hij na verhoor een proces verbaal en een rijverbod van 2 uur uitgereikt.

Sinds 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Zoon vernield huisraad

DORST Agenten hebben gisteravond om 23.45 uur in een woning in Dorst een 31 jarige inwoner uit Dorst aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van diverse meubels in de woning van zijn moeder. De man is op het bureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

De politie stelde in de ouderlijke woning van de verdachte een onderzoek in na verkregen informatie. In het huis troffen de agenten een kapotte tafel en kast aan. De verdachte had in een agressieve bui de tafel tegen de kast gegooid waardoor beiden beschadigd raakten.