Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Etalage vernield fiets met kinderzitje ontvreemd

Gendringen, 24-08-2007 o Vanuit een fietsenzaak aan de Kromme Elleboog in Gendringen is vrijdag 24 augustus een fiets weggenomen. De etalageruit werd vernield en de fiets met daarop een kinderzitje werd weggenomen. Er is aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft rond 03.00 uur plaats gevonden. Om binnen te komen werd een ruit geforceerd. Door het glasgerinkel werden onder meer twee buurtbewoners gealarmeerd. Zij probeerden de dief, die inmiddels op de gestolen fiets zat tegen te houden. Dit lukte niet, omdat de dief deed alsof hij een wapen had, waardoor beide buurtbewoners weer afstand namen en de dief via de Touwslagersbaan verdween.

Het signalement van de dief luidt als volgt. Het gaat mogelijk om een vrouw met donkerblond haar. De dief droeg een lichtbruin leren jack en een witte crosshelm zonder schuifklep (wel een vast klepje boven het voorhoofd dat niet dicht kan). De fiets betreft een blauwe (oaseblauw) Gazelle damesfiets, type Bloom, met voorop een blauwkleurig kinderzitje.

De politie is op zoek naar tips. Mensen die informatie over de diefstal hebben, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.