Ingezonden persbericht


Persbericht


1 augustus 2007

Willem Ouweneel verzorgt bijbelstudies in Zelhem

Prof. Dr. Willem Ouweneel komt in de week van 25 tot en met 1 september naar De Betteld om een vijftal bijbelstudies te verzorgen. Het thema deze week is: 'Groei naar geestelijke volwassenheid'.

Willem Ouweneel is in christelijk Nederland een bekend publicist en spreker. Hij is afgestudeerd als bioloog en meervoudig gepromoveerd, namelijk in de biologie, de theologie en de filosofie. Hij is als docent verbonden aan de Evangelische Hogeschool te Amersfoort. De laatste jaren begeeft hij zich meer op charismatisch terrein. Zo is hij een pleitbezorger geworden van T.B. Joshua, een christelijke gebedsgenezer in Nigeria.

Het thema 'Groei naar geestelijke volwassenheid' komt terug in zijn bijbelstudies van deze week. Het gaat dan om vragen als: Wat is het verschil tussen geloofszekerheid en geestelijke groei?, Wat zijn de voordelen van geestelijk groei?, Wat zijn de kenmerken van een baby-christen?, Wat zijn de kenmerken van een volwassen christen?, wat zijn de middelen om geestelijk te groeien? en Wat zijn de verhinderingen om geestelijk te groeien?

Willem Ouweneel geeft voor verschillende leeftijdsgroepen bijbelstudies. Zo is er op zondag 26 augustus een dienst voor het hele gezin om 19.00 uur. Maandag verzorgt Willem om 10.00 uur een bijbelstudie voor jongeren van 13-15 jaar en vanaf 10.45 uur voor jongeren van 16 jaar en ouder. Dinsdag geeft Willem om 10.15 uur wederom een bijbelstudie voor volwassenen. Woensdag begint de bijbelstudie om 10.00 uur voor jongeren van 13-15 jaar en vanaf 10.45 uur voor 16 jaar en ouder. Donderdag is er dan weer om 10.15 uur een bijbelstudie voor volwassenen. Vrijdag sluit Willem af met een bijbelstudie van 10.00 uur voor jongeren van 13-15 jaar en vanaf 10.45 uur voor jongeren van 16 jaar en ouder.

Iedereen op het vakantiepark en daarbuiten zijn van harte welkom op de bijbelstudies. De bijbelstudies zijn gratis te bezoeken, maar er wordt wel gecollecteerd. Meer informatie hierover kan worden gevonden op www.betteld.nl. Hier kunnen geĂŻnteresseerden ook informatie vinden over andere activiteiten die op De Betteld plaatsvinden.

Einde persbericht