Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 25/08

BREDA, 25 augustus 2007

Politie houdt tweetal aan voor heling en verduistering

BREDA De politie heeft vanmorgen tegen 04.45 uur in de Tolbrugstraat twee inwoners uit Breda van 26 en 39 jaar aangehouden voor heling en verduistering. Agenten die belast waren met het horecatoezicht zagen de 39 jarige man een fiets te koop aanbieden aan de 26 jarige man. Na de aankoop spraken de agenten de 26 jarige verdachte aan die verklaarde de fiets voor 5 euro te hebben gekocht. De 39 jarige verkoper vertelde de fiets eerder die nacht gevonden te hebben. Het tweetal is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De fiets is in beslag genomen.

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

BREDA Agenten controleerden vanmorgen rond de klok van 04.30 uur op de Tramsingel een 42 jarige automobilist uit Sint Willebrord. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man 605 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken.

ETTEN-LEUR Op de Rijksweg A58 troffen agenten rond 03.00 uur een 57 bromfietser afkomstig uit Sint Willebrord aan. Om een eind te maken aan de verkeersgevaarlijke situatie spraken de agenten de bestuurder aanspraken aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Tijdens het transport naar het bureau verzette de verdachte zich tegen zijn aanhouding. De man verklaarde 6 flessen bier te hebben gedronken.

Verdachte moet nog 160 dagen uitzitten

BREDA op de Vloed hebben agenten vanmorgen rond 02.45 uur een 29 jarige Bredanaar aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. De man viel de agenten op toen hij met hoge snelheid over het Nolensplein richting Vloed in Breda reed. Op het moment dat de politie de man hierover wilde aanspreken, ging hij er met zijn auto vandoor. Hij negeerde een rood verkeerslicht en reed via Vloed hij een rondje met een dusdanige hoge snelheid, waardoor de auto bij het nemen van een drempel los kwam van het wegdek. Het lukte de politie de man op de Vloed aan te houden en over te brengen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog een vonnis had van 160 dagen.

Politie arresteert tweetal na vechtpartij

BREDA De politie heeft vanmorgen even na 02.00 uur op het Kerkplein een 19 jarige Bredanaar en een 18 jarige man uit Meerle aangehouden voor de verstoring van de openbare orde. Het tweetal vocht een onderling geschil met elkaar op straat uit. Hun optreden op straat zorgde voor onrust bij de passanten. Een beveiligingsmedewerker trok het tweetal uit elkaar en informeerde de politie die het tweetal meenam naar het bureau.

Engelsman aangehouden voor bedreiging

BREDA Op de Haven hebben agenten vanmorgen rond de klok van 02.00 uur een 30 jarige man afkomstig uit Engeland aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 18 jarige Bredanaar woordelijk te hebben bedreigd in een uitgaansgelegenheid op de Haven. Het slachtoffer die vrijdagmiddag door de verdachte bedreigd was herkende hem vanmorgen terug in een ander uitgaansgelegenheid en informeerde de politie. Gealarmeerde agenten hielden hem aan en brachten hem over. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld.

Minderjarigen rijden op gestolen bromfiets

BREDA De politie heeft gisteravond even voor 21.30 uur in de Wandelakker twee minderjarigen van 14 en 15 jaar, beiden afkomstig uit Breda aangehouden voor diefstal cq. verduistering. Agenten zagen het tweetal rijden op een bromfiets en stelden een controle in. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Het voertuig bleek ontvreemd te zijn in Etten Leur. Op het bureau verklaarde het tweetal de bromfiets geleend te hebben van een kennis.

Man mishandelt en bedreigt medewerker

BREDA De politie heeft gisteravond tegen 19.00 uur aan de Belcrumweg een 24 jarige inwoner uit Boskoop aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Het slachtoffer, een 20 jarige Bredanaar deed hiervan aangifte. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer die als beveiligingsmedewerker werkzaam is bij een supermarkt verklaarde dat de verdachte de winkel binnenkwam en vroeg of zijn mp3-speler in de winkel opgeladen kon worden. Toen de medewerker aangaf dat dat niet mogelijk was kreeg het slachtoffer zonder enige aanleiding een kopstoot van de verdachte.Tussen beiden ontstond een schermutseling waarbij het de verdachte voor de tweede keer lukte een kopstoot uit te delen. Gealarmeerde agenten snelden toe en hielden de verdachte aan. Op het bureau verklaarde de man door het overmatige alcoholgebruik niet meer te weten wat hij gedaan had.

Politie arresteert Roosendaler voor bedreiging

OUDENBOSCH De politie heeft gistermiddag in een woning in Oudenbosch een 48 jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 37 jarige huisgenoot en haar 40 jarige vriendin afkomstig uit Made met een mes te hebben bedreigd. Beide vrouwen deden hiervan aangifte. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De slachtoffers meldde dat de verdachte onder invloed van alcohol een confrontatie zocht met hun. Tijdens de confrontatie greep de verdachte een mes en dreigde daarmee beide slachtoffers, die zich op dat moment in de woning bevonden.

Bredanaar aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA Op de Schorsmolenstraat hebben agenten gistermiddag een 43 jarige inwoner uit Breda aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag en mishandeling. Het slachtoffer, een 34 jarige ex-vriendin deed aangifte De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg tijdens een gesprek over de opvoeding van hun kind een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling sloeg de verdachte het slachtoffer in het gezicht. Op het moment dat de vrouw de woning wilde verlaten greep de man haar bij haar keel en kneep deze dicht. Een toegesneld familielid kalmeerde de verdachte waarna de politie geïnformeerd werd.

Auteur: Desiree Brabers