Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 25 augustus 2007

Politie arresteert Oosterhouter voor huisvredebreuk

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen rond 01.30 uur in de klappeijstraat een 18 jarige Oosterhouter aangehouden. De man wordt verdacht van huisvredebreuk. De politie trof hem aan op het terras van een horecagelegenheid. Het was de agenten bekend dat de verdachte een ontzegging had voor betreffende horecagelegenheid. Ook het personeel van het etablissement beklaagde zich bij de agenten over de aanwezigheid van de man. Ondanks meerdere verzoeken aan hem weg te gaan bleef hij op het terras. Na zijn aanhouding legde hij op het bureau een bekennende verklaring af.

Politie controleert onder invloed zijnde automobilisten

WAALWIJK Agenten controleerden kort na middernacht op de Prof. Kamerlingh Onnesweg een 38 jarige automobilist uit Srang-Capelle. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 240 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 1 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

RIJEN In de Dreesstraat controleerden agenten gisteravond om 20.30 uur een 27 jarige automobilist uit Rijen. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 355 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 3 uren mocht hij na verhoor huiswaarts keren.

Politie houdt bestuurders aan voor gevaarlijk rijgedrag

WAALWIJK Agenten hebben gisteravond rond de klok van 21.15 uur op de Midden Brabantweg een 37 jarige motorrijder uit Kaatsheuvel aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De man viel op toen hij zonder verlichting over de Midden Brabantweg reed. Toen de agenten hem daarover aan wilde spreken zagen ze dat hij gevaarlijk en hinderlijk rijgedrag vertoonde, door tussen de andere weggebruikers heen te rijden en rechts in te halen.

KAATSHEUVEL In de Duinlaan hebben agenten gisteravond rond 20.30 uur een 24 jarige automobilist uit Kaatsheuvel aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijgedrag viel op toen de man, die een busje bestuurde, een onopvallende politieauto met hoge snelheid passeerde op de Industrieweg. Op de Industrieweg sloeg hij rechts de Altenaweg in. Daar vervolgde de automobilist zijn weg richting de Rijksweg N261. zowel op de Altenaweg als op de Rijksweg de N261 overschreed hij de maximum toegestane snelheid. Op de Altenaweg reed de bestuurder 95 kilometer per uur en de Rijksweg 140 kilometer per uur. Via de bevrijdingsweg vervolgde de bestuurder zijn weg richting een smalle landweg. Door voordurend de maximum snelheid te overschrijden moest de automobilist meerdere keren uitwijken voor andere verkeersdeelnemers zoals fietsers en zorgde voor verkeersgevaarlijke situaties.

Winkeldief loopt tegen de lamp

DONGEN Agenten hebben gistermiddag om 17.15 uur bij een kledingzaak aan de Windmolenweg een 43 jarige inwoner uit Dongen aangehouden voor winkeldiefstal. Op het moment dat de verdachte de winkel wilde verlaten ging het alarm van een detectiepoortje af. Toen medewerkers hem aanspraken gaf de verdachte aan alsnog een kledingstuk af te willen rekenen. De man droeg het kledingstuk onder zijn kleding. Gealarmeerde agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het bureau. Daar legde hij een bekennende verklaring af.

Ex-man bedreigt partner

DONGEN Agenten hebben gistermiddag in een woning in Dongen een 55 jarige inwoner uit Dongen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 50 jarige ex-vrouw woordelijk te hebben bedreigd. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg zowel via de MSN als telefonisch een onenigheid over een gezamelijke rekening. Tijdens dat conflict dreigde de verdachte meerdere keren zijn ex-vrouw met de dood. Tijdens de aanhouding bekende de verdachte schuldig te zijn aan de bedreiging.

Automobilist gewond bij eenzijdig verkeersongeval

GILZE Bij een verkeersongeval op de Tilburgsebaan liep vanmorgen rond 05.30 uur een 20 jarige automobilist uit Tilburg diverse verwondingen op. Op de Tilburgsebaan raakte de man door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste met de linker voorzijde tegen een boom. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Amphia Ziekenhuis Breda waar artsen een enkelfractuur en snijwonden in het gezicht constateerden.

Auteur: Desiree Brabers