Time : 18:43:07
Date : 25 August 2007
Sender Name: FAVV-AFSCA

Resultaten van bijkomende test op dioxine en dioxineachtige pcb's in melk van 3 bedrijven uit Stabroek (Antwerpen) zijn onder de norm

De melk van de 3 bedrijven uit Stabroek die op 17 augustus en verleden woensdag uit voorzorg geblokkeerd werden, wordt vandaag vrijgegeven door het Federaal Voedselagentschap. Naar aanleiding van de resultaten van een eerste analyse bleek de norm voor dioxine en dioxineachtige pcb's in het melk van deze bedrijven licht overschreden.
De resultaten van de eerste test volgens de Calux-methode moeten echter steeds bevestigd worden door een tweede meer nauwkeurige test.

De resultaten van deze tweede test op het melk van de 3 bedrijven werden vandaag aan het Voedselagentschap meegedeeld. De actielimiet voor dioxine en dioxineachtige pcb's werd weliswaar licht overschreden maar niet de norm ter bescherming van de volksgezondheid. Dat betekent dat de melk van de bedrijven kan vrijgegeven worden, maar dat er toch moet verder gezocht worden naar de oorzaak van de verhoogde aanwezigheid van dioxine en dioxineachtige pcb's in deze bedrijven.

contactpersoon voor de Nederlandstalige pers: Inge Jooris : 0475 80 04 87
contactpersoon voor de Franstalige pers: Pierre Cassart 0477 69 35 65

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR