Wibi Soerjadi geeft pianofeest in zijn tuin


ZEIST, 20070808 -- Meesterpianist Wibi Soerjadi geeft een bijzonder Pianofeest in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september op zijn Landgoed "Wulperhorst" te Zeist.

Het feest bestaat uit twee delen en staat in navolging van het succes van vorig jaar in het teken van de piano en jongtalent. Overdag is er het tuinfestival op diverse podia. Een doorlopend programma met piano optredens van jonge getalenteerde pianisten. Wibi Soerjadi geeft hiermee onder andere jong talent de gelegenheid om podiumervaring op te doen. Uniek is het Open Podium met een vleugel waar de bezoekers zelf hun kunsten mogen laten horen.
In de avond is er het Openlucht-recital van Wibi Soerjadi.
Dit jaar zal er een kleine toegangsbijdrage worden gevraagd van 4,50 euro voor het festival. Kinderen t/m 14 jaar kunnen het Festival gratis bezoeken. (Prijzen voor het concert 's avonds zie website www.soerjadi.com)

Wibi Soerjadi wil met het festival mensen die normaliter niet gauw naar een klassiek concert durven te komen over de streep trekken voor klassieke muziek. Het is wereldwijd een uniek gegeven dat een Meesterpianist een dergelijk Festival houdt in zijn tuin. Het publiek krijgt hiermee een unieke kans om kennis te maken met klassieke muziek in een ongedwongen en intieme sfeer.

Op elk podium van het Festival zal een zeer bijzondere vleugel komen te staan van Italiaanse origine. De grootste vleugel ter wereld zal zelfs op het hoofdpodium worden geplaatst.
De kostbare instrumenten van het merk Fazioli worden door Evert Snel uit Werkhoven ter beschikking gesteld. Door kenners wordt de Fazioli omschreven als de Ferrari onder de vleugels.

Bezoekers worden verzocht zich aan te melden via www.soerjadi.com of telefonisch 030-6986100 (van 10.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00 uur)