Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 27/08

TILBURG, 27 augustus 2007

Politie controleert dronken automobilisten

TILBURG Agenten controleerden vanmorgen rond 02.00 uur op de Ringbaan Oost een 52 jarige automobilist, nadat hij over de middengeleider reed. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed. De automobilist 840 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Wandelboslaan controleerde de politie vanmorgen tegen 02.00 uur een 37 jarige automobilist uit Tilburg. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 285 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van
1 uur mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Gisteravond rond 22.00 uur controleerden agenten in de Thomas van Aquinostraat een 49 jarige Tilburgse automobilist. Tijdens de controle roken de agenten dat de bestuurder alcohol had genuttigd. Op het bureau weigerde de man zijn medewerking te verlenen aan een ademtest. Onderzoek wees uit dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. Agenten troffen in zijn kleding twee zakjes aan met daarin vermoedelijk cocaïne. De zakjes zijn in beslag genomen. De man mocht na verhoor met een rijverbod van 24 uur vertrekken.

Politie grijpt woninginbreker in de kraag

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond 17.45 uur in de Van Limburg Stirumlaan een 15 jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een woning in de Schout Crillaertstraat. De jongen is op het bureau in verzekering gesteld.

Gistermiddag rond 16.00 uur ontdekte de bewoner van de Schout Crillaertstraat dat er in de woning een inbraak was gepleegd. Gealarmeerde agenten stelden een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek resulteerde korte tijd later in de aanhouding van de verdachte. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. De agenten zetten daarom een armklem en wurgklem aan. Nadat de politie hem onder controle ha is hij overgebracht naar het bureau.

Politie houdt tweede verdachte aan voor beroving

TILBURG De politie heeft gisteren in het politiebureau aan het Wilhelminapark een 19 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht, samen met twee anderen op vrijdag 24 augustus jl. op het Smidspad een 22 jarige Tilburgse vrouw te hebben beroofd. Eerder, op 24 augustus jl werd een 19 jarige inwoner uit Oisterwijk aangehouden. De Tilburger is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer fietste vrijdagochtend over het Smidspad in de richting van de Goirkestraat. Ter hoogte van de verkeerslichten bij het Wilhelminapark werd ze aangesproken door drie onbekende mannen. Een van de mannen trok het slachtoffer van haar fiets terwijl een andere verdachte haar van haar tas beroofde. Op het moment dat het slachtoffer de politie wilde alarmeren, sloeg een van de daders de telefoon uit haar hand en mishandelde haar. Na de beroving vluchtte het drietal weg en namen de fiets van de vrouw mee.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

TILBURG Bij een verkeersongeval op de kruising Baroniebaan met de Gilzerbaan raakte zaterdagavond rond 23.00 uur een 37 jarige inwoonster uit Gilze gewond. De vrouw is met beenletsel overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis.

Een 32 jarige automobiliste uit Rijen reed als bestuurster in een auto over de Baroniebaan in de richting van Gilze. Op de kruising met de Gilzerbaan komt ze in aanrijding met de 37 jarige vrouw die met haar fiets de kruising overstak. De politie zette na de aanrijding de kruising af. Verkeersongevallenanalisten stelden een uitgebreid onderzoek in. Rond 01.00 uur werd de kruising vrij gegeven.

Auteur: Desiree Brabers