BedrijfsautoRAI

Bierman levert nieuwe Renault Bedrijfswagens aan Van Groningen

(8/27/2007)
Voor het pand van Autoschade Herstel Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep nam een delegatie van ijzer- en metaalhandel Van Groningen een tweetal Trafic bedrijfsautoâs in ontvangst. Namens de leverende Renault-dealer, Bierman Hillegom, overhandigde fleetsale account manager Paul Evertzen in het bijzijn van William van Groningen, directeur van het gelijknamige bedrijf uit Nieuw-Vennep, de sleutels aan één van de chauffeurs. Op het afleveradres werden de autoâs en de meegeleverde tandemstel aanhanger in de wit-groene bedrijfskleuren gespoten.
Van Groningen Nieuw-Vennep houdt zich voornamelijk bezig met ijzer- en metaalhandel, constructiesloop en de daar aan gekoppelde werkzaamheden. âVoor die werkzaamheden beschikken we over een uitgebreid eigen wagen- en materieelparkâ, vertelt directeur William van Groningen. âDagelijks zijn er 12 van onze eigen kranen en 10 vrachtautocombinaties in bedrijf. Het onderhoud van dit zeer diverse materieel doen wij grotendeels zelf, omdat we daarmee de regie over dat werk hebben en veelal ook sneller ter plaatse zijn. Voor die servicewerkzaamheden op locatie zal één van deze Renaults worden ingezet.â Tom Ruigrok is de technicus die de kilometers met deze nieuwe aanwinst zal maken. âIk ben er absoluut erg blij mee. Ik rijd privé al langer met een Trafic en weet dus dat hij geweldig zit. Verder is er gekozen voor een verhoogde versie, omdat wij regelmatig de werkbank in de laadruimte gebruiken. Eigenlijk is deze mobiele werkplaats straks van alle gemakken voorzien, want we moeten hem nog wel inrichten, maar daar heb ik al goed over nagedacht. Alles krijgt een praktische en juist plaats."

De tweede Renault is ook een Trafic met een Euro4 2.0 dCi 90 pk turbodieselmotor. Paul Evertzen van Bierman daarover: âIn tegenstelling tot de verhoogde versie is deze voorzien van âmet stof beklede- voorstoelen. Omdat de mannen in de rijdende werkplaats regelmatig met een minder schone overall op pad moeten, is daar voor het praktischer kunstleer gekozen. Beide wagens beschikken verder over een navigatiesysteem, een regen- en een lichtsensor. Daarnaast hebben wij de trekhaken gemonteerd omdat deze autoâs regelmatig met een aanhanger op pad gaan.â

Die tweede auto is overigens voor machinist Dennis Klink. Hij werkt op een Caterpillar 330 kraan en gebruikt zijn bedrijfsauto voor de ritten van en naar de werklocatie. Daarbij moet er nogal eens wat materiaal en gereedschap mee en daarvoor biedt het vrachtgedeelte van Trafic alle ruimte. De âbij de overdracht aangekoppelde- dubbelas aanhanger (geleverd door Vervloed) is voor algemeen gebruik. William van GroningenââWe zijn met onze mensen op vele plaatsen aan het werk in binnen- en buitenland aan het werk. Groot materieel brengen we daar met diepladers naar toe. Maar het komt ook voor dat we wat klein materiaal nodig hebben en dan zijn deze aanhangers een uitkomst. Het is een kiepende uitvoering dus ook wanneer we losse lading in de bak hebben kan deze makkelijk gelost worden. Door de afneembare zijschotten kunnen we meer meenemen.â.

Autoschade Herstel Haarlemmermeer is om de hoek van het ijzer- en metaalbedrijf gevestigd en voert vrijwel dagelijks spuitwerkzaamheden voor het bedrijf uit. Technisch directeur Dennis Breed: âWij zorgen voor de finishing touch van het materieel. Althans daar waar wij dat als bedrijf kunnen doen. De grote machines en vrachtautoâs laat men elders doen, maar al de overige zaken komen hier terecht. Van Groningen stelt hoge eisen aan de manier waarop het materieel eruit moet zien. Die kleurencombinatie is kenmerkend voor het bedrijf en geldt dus als hun visitekaartje. Maar feitelijk ook als dat van ons en daar zijn wij gepast trots op!â