Ingezonden persbericht


F5 lanceert nieuwe BIG-IP WebAccelerator

Nieuw model biedt hoge prestaties, veel flexibiliteit en snellere SSL

Schiphol-Rijk, 28 augustus 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), heeft de nieuwste versie van zijn BIG-IP WebAccelerator op de markt gebracht. Het nieuwe product biedt een significant versnelde uitvoering van applicaties. BIG-IP WebAccelerator is een geïntegreerde en breed inzetbare oplossing voor het versnellen van webservices en applicaties. Het biedt daardoor een oplossing voor trage downloads en applicatietoegang via Secure Socket Layer-encryptie (SSL). Klanten kunnen de nieuwe BIG-IP WebAccelerator inzetten als module op de BIG-IP Local Trafffic Manager (LTM) of als standalone systeem op het 4500-platform van F5, dat draait op TMOS.

"Veel organisaties leveren webapplicaties, zoals portals, CRM-toepassingen of e-learning-applicaties, aan gebruikers op vestigingen of aan mobiele werkers. Zij hebben dezelfde snelheid en betrouwbaarheid nodig als LAN-gebruikers", zegt Lucinda Borovick, Director Datacenter Networks bij IDC. "Het belang van deze aankondiging ligt in het feit dat het de TMOS-architectuur van F5 en de kenmerken van BIG-IP samenbrengt. Daardoor beschikken bedrijven over een geïntegreerde oplossing die veilige webapplicatie-acceleratie biedt voor alle gebruikers, zowel lokaal als op afstand."

De BIG-IP WebAccelerator is gebaseerd op TMOS en biedt een totaaloplossing voor twee belangrijke technische uitdagingen: de first time visit-responstijd van webapplicaties en de versnelling van SSL-content. Met de symmetrische inzet van BIG-IP WebAccelerator is een versnelling van webapplicaties tussen de 200 en 1.000 procent mogelijk. De symmetrische inzet van de oplossing in combinatie met andere F5-oplossingen stelt bedrijven in staat hun enterprise Content Delivery Networks (eCDN) uit te breiden. Ook kunnen ze kosten reduceren en de controle over internet-CDN's vergroten.

Averitt Express, een transportonderneming die actief is in meer dan 100 landen, maakt gebruik van de BIG-IP WebAccelerator. "Met een applicatie-infrastructuur die flexibel, betrouwbaar en snel is, kunnen we klanten innovatieve en effectieve transportoplossingen bieden. Daarmee kunnen zij hun competitief vermogen versterken", zegt Tim Saylor, IT Director bij Averitt. "De mogelijkheden van BIG-IP WebAccelerator voor vestigingen zorgen voor een significante verbetering van de responstijden voor onze klanten. Dat is een van de opvallendste punten van de nieuwe versie, omdat dit direct van invloed is op de klanttevredenheid. Daarnaast wordt de symmetrische acceleratie van SSL-applicaties een kritisch punt nu klanten hun facturen online gaan betalen."

Belangrijkste kenmerken van de nieuwste BIG-IP WebAccelerator Flexibiliteit - Bedrijven kunnen kiezen tussen elke combinatie van symmetrische en asymmetrische versnelling. Gebruikers zijn altijd verzekerd van snelle toegang, ongeacht of de BIG-IP WebAccelerator is geïnstalleerd op een vestiging of vlakbij het datacenter.

Volledige acceleratie voor webcontent via SSL - Bij gebruik van symmetrische SSL-acceleratie kunnen gebruikers er zeker van zijn dat SSL-transacties naar SSL-hardware ge-offloaded worden. Ook is er ondersteuning van geavanceerde SSL-functies, zoals FIPS en client-certificaten.

Enterprise Content Delivery Networks (eCDN) - De BIG-IP WebAccelerator-technologieën zijn ook in te zetten bij vestigingen die een snelle gebruikerservaring nodig hebben voor medewerkers. Veel organisaties gebruiken daarvoor een Content Delivery Netwerk (CDN). De prestaties en kosten van deze netwerken zijn vaak onvoorspelbaar. Met de BIG-IP WebAccelerator zijn deze kosten te controleren en te reduceren.

"Voortbouwend op de kracht van TMOS, biedt F5 nu de meest complete webacceleratieoplossing", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "De symmetrische inzet van BIG-IP WebAccelerator inclusief het gebruik van TMOS brengt content dichter bij gebruikers en versnelt de toegang tot portals, CRM-toepassingen, e-learning-systemen en e-commerce-omgevingen."

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht