Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 28-08-2007

Aanranding

MIJDRECHT Op zaterdagmiddag 25 augustus is een 14-jarig meisje uit Mijdrecht betast door twee onbekende jongens.

Omstreeks 17.30 uur rijden drie meisjes op het fietspad naast de Oude Spoorbaan, komende vanuit Ter Aar. Terwijl de meisjes hier fietsen, worden ze vanuit een witte bestelauto lastiggevallen door twee jongens. Bij de T-splitsing met de Westerlandweg worden ze klemgereden. De twee jongens stappen uit en betasten een van de drie meisjes. Op het moment dat er een andere auto komt aanrijden, gaan de jongens er vandoor.

Signalement van de eerste dader: jongen met een lichtgetinte huidskleur in de leeftijd van 16-18 jaar en tussen de 1,65-1,70 m lang. De jongen heeft een ronde gelaatsvorm, zwart kort haar en een dik postuur. Signalement tweede dader: jongen met lichtgetinte huidskleur in de leeftijd van 16-18 jaar en tussen de 1,65-1,70 m lang. De jongen heeft een langwerpige gelaatsvorm met opvallend veel puisten op zijn voorhoofd, zwart haar dat iets langer is dan dat van de eerste dader en een dun postuur.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding en verzoekt getuigen contact op de te nemen met de politie van district Rijn & Venen via telefoonnummer 0900-8844 of via meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Onder invloed

MAARSSEN Op maandagavond 27 augustus werd een man na een eenzijdig ongeval aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding dat bij de ingang van Zwanenkamp een auto tegen een boom stond. Ter plaatse bleek dat de 52-jarige bestuurder uit Maarssen een eenzijdig ongeval had gehad. Een getuige had de man hevig slingerend over de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer zien rijden. Op een gegeven moment zag de getuige dat de man tegen een boom was gereden. Het slachtoffer was slecht aanspreekbaar en onvast ter been. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had, waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Nader onderzoek moet uitwijzen hoeveel de man precies gedronken was.

Verkeerscontrole

VINKEVEEN Op maandagavond 27 augustus hield het verkeershandhavingsteam van de politie Utrecht een snelheidscontrole.

Van 15.10-17.30 uur controleerde de politie op de provinciale weg N 201 op snelheid. In totaal controleerde de politie 3613 voertuigen. In totaal reden 100 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 113 km/u terwijl de maximum snelheid 80 km/u is.