Het redelijke beest besproken


DEN HAAG, HENGELO, 20070828 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert in november in Den Haag en Hengelo de lezingenreeks 'Het redelijke beest'. Filosofen over een bijzondere, menselijke eigenschap. De rede onderscheidt ons van beesten. De redelijke mens is in staat te overleggen, argumenteren, luisteren, kritiek te geven en zijn emoties te beheersen. Maar is het beest in de mens wel te temmen, of ontsnapt het juist door redelijkheid? www.ru.nl/hetredelijkebeest

Deze lezingenreeks benadert redelijkheid elke avond vanuit een andere invalshoek. Thema's zijn Redelijkheid & Islam, Redelijkheid & Rationaliteit en Redelijkheid & Lichamelijkheid en Redelijkheid & Dieren. Sprekers zijn o.a. docenten en hoogleraren van de Faculteit Filosofie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

In samenwerking met de redactie van Filosofie & Praktijk verscheen een nummer met essays over redelijkheid, aansluitend bij het thema van deze lezingenreeks. Te bestellen via www.ru.nl/hetredelijkebeest.

Samenwerkingspartners in Hengelo zijn de Bibliotheek Hengelo en de Hogeschool Edith Stein. Samenwerkingspartner in Den Haag is de Boskant.

Meer informatie en inschrijving via www.ru.nl/hetredelijkebeest, via e-mail info@soeterbeeck.ru.nl. of per telefoon (024) 361 55 55.





Soeterbeeck Programma