Gemeente Amersfoort

Persbericht

Sectie Communicatie

nummer: 184

datum: 21 augustus 2007

Kdz! Tour landt 28 augustus in Vathorst
Gratis kinderevenement in Park van de Tijden

Dinsdag 28 augustus a.s. komt de Kdz! Tour naar het Park van de Tijden in Vathorst. Met Kdz! Tour biedt gemeente Amersfoort in samenwerking met bouwbedrijf Heembouw kinderen in de laatste week van de vakantie een leuk, actief en educatief dagje uit. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur gratis deelnemen aan verschillende activiteiten.

Het activiteitenprogramma van de Kdz! Tour biedt voor ieder wat wils. Zo kunnen kinderen samen met hun ouders deelnemen aan de Nintendo Wii Sport Family Competitie, sjezen op het BalanzBike Parcours en springen op de Bounce en Beats trampolines. Kinderen kunnen kennismaken met de koudetechniek bij de Promo Doe Trailer, maar ook bouwen met LEGO, klimmen en klauteren op een opblaasbare klimtoren of op de foto met Paula de Koe.

De Kdz! Tour is onderdeel van het Kdz! Platform, een initiatief van Kdz! Foundation. Alle activiteiten zijn ondergebracht in een vijftal thema's: Sport & Spel, Techniek & Natuur, Cultuur, Media en Entertainment. Kdz! staat voor zelf ontdekken en samen doen. Gezonde sportiviteit en ondernemen staan centraal. Kdz! biedt een alternatief voor het grote aanbod van passief vermaak en opent daarmee een platform voor jeugdbeleid in grote steden. Kdz! richt zich op activiteiten die kinderen zelf kunnen ondernemen. Hierdoor wordt hun sportieve, educatieve en maatschappelijke ontwikkeling gestimuleerd.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 033 - 469 45 04, E-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl Bart Regeer van de Kdz! Foundation, 06-46102949 of bart.regeer@gmail.com
-----------------------


---- --