LLiNK

Rotterdam, 23 augustus 2007

De hoogtepunten van LLiNK in Natura

In deze aflevering van LLiNK in Natura blikken we terug op een succesvol eerste seizoen. Een daverend salvo van alle hoogtepunten uit de afgelopen twaalf afleveringen. Een ding is zeker: LLiNK in Natura komt terug voor een volgend seizoen met vers natuurnieuws en een reeks nieuwe belevenissen op de Mariënwaerdt

De laatste Geitenwollensokkenshow
In de allerlaatste Geitenwollensokkenshow is Marjan van Mourik te gast, oprichtster van stichting Paz-Holandesa. De stichting organiseert en verleent gratis medische en sociale hulp aan kansarme kinderen in Peru. Tijdens een vakantie in 1998 werd Marjan van Mourik geconfronteerd met het tragische lot van de duizenden straatkinderen in de Peruaanse stad Cuzco. Marjan kwam in contact met een straatkinderenproject en keerde in 1999 terug naar Peru om te onderzoeken of ze daar zelf een bijdrage kon leveren. Francisco van Jole praat met Marjan van Mourik over haar idealen en hoe zij de kinderen in Peru een nieuwe kans geeft.

Vanaf 2 september gaat het nieuwe opinie/discussieprogramma 'Deining' van start, gepresenteerd door Francisco van Jole. Van Jole bespreekt wekelijks een actuele kwestie met een hoofdgast, waarna een 3 koppig vrouwelijk panel hun mening laat horen. Deining, zondag 2 september 20.00 uur Radio 1.

Herfst op komst in McDonald's Kitchen
Andy McDonald heeft ons de hele zomer getrakteerd op heerlijke zomerse gerechten. Puur en lekker eten, voor de verandering een keer zonder vlees en vis. In deze aflevering van McDonald's Kitchen geeft Andy ons alvast een voorproefje op een heerlijke herfst. Vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zijn dit keer de keurmeesters. Stoere mannen dus, die een maaltijd zonder vlees en vis geen echte maaltijd vinden. Tussen Engeland en Nederland, op het woelige water van de Noordzee, probeert Andy daar verandering in de brengen. McDonald's Kitchen, dinsdag 28 augustus 21.00 uur, NED2.

Einddoel Beyond Boundaries in zicht!
In het slot van Beyond Boundaries begint de groep aan het laatste deel van de reis. Ze zijn dertig kilometer aan zandduinen van hun einddoel verwijderd, een gebied dat nog nooit eerder door een expeditie is getrotseerd. De zandduinen van de Skeleton Coast zijn de grootste ter wereld, met hoogtes die oplopen tot meer dan 200 meter. Expeditieleider Ken: 'We staan op het punt een enorme grens te overschrijden, dit is de ultieme test'. Beyond Boundaries, dinsdag 28 augustus om 21:30 uur, NED 2.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl


Noot voor de redactie,