Ingezonden persbericht


Persbericht

28 augustus 2007

Tribal genomineerd voor Deloitte Technology Fast 50 2007

~ (Inter)nationale expansie resulteert wederom in nominatie ~

Internetbedrijf Tribal B.V. heeft wederom een nominatie ontvangen voor de Deloitte Technology Fast 50, de lijst van snelgroeiende technologiebedrijven in Nederland. Het bedrijf groeide in de afgelopen periode zowel in het aantal klanten, (internationale) kantoren als personeelsleden. In 2006 werd Tribal ook genomineerd voor deze ranglijst en eindigde op de 15de plaats.

Het afgelopen jaar was er een van bijzondere groei voor Tribal. Het bedrijf breidde internationaal uit met een tweetal kantoren. In Sjanghai startte Tribal een Chinese vestiging. Geen verwonderlijke stap, aangezien Tribal een grote voorgeschiedenis heeft in China op zakelijk gebied en daarnaast in 2006 een strategische alliantie sloot met Baidu, het bedrijf achter de grootste zoekmachine van China. Ook ziet Tribal potentie in de Duitse online markt en startte daar in 2007 een nieuwe vestiging: Click Effect.

Daarnaast fuseerde het bedrijf uit Den Bosch in het afgelopen jaar met concurrent en stadsgenoot InternetMARKeting Van Werven. Hierdoor ontstond één van de grootste full-service internet marketingbureaus van Nederland.

"Tribal heeft duidelijke ambities, zowel in Nederland als daarbuiten", zegt Jan Beekwilder, mede-directeur en -oprichter van Tribal. "Deze nominatie bevestigt dat wij als Nederlandse onderneming met een bijzonder portfolio ook in het buitenland succesvol en onderscheidend kunnen opereren."

Sinds de start in 1999 is Tribal succesvol geweest in het combineren van de technische achtergrond met internet marketing. De automatisering van internet marketing processen en de ontwikkeling van het T-site content management systeem hebben ertoe bijgedragen dat Tribal als internetbureau maximale toegevoegde waarde biedt aan zijn klanten. Zo kunnen zij zich volledig richten op het optimaal benutten van hun internetpotentieel.

De Deloitte Technology Fast 50-verkiezing wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden en is bedoeld om snelgroeiende Nederlandse technologiebedrijven de erkenning te geven die ze verdienen. De uitslag wordt op 27 september aanstaande bekendgemaakt.

(309 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

De Tribal Groep uit Den Bosch bestaat sinds 1999 en biedt concepten, systemen, marketing en mensen die gespecialiseerd zijn in optimalisatie van online activiteiten. Het bedrijf ondersteunt veel gerenommeerde organisaties die internet al geruime tijd verder hebben geïntegreerd in hun marketingmix. Sinds de oprichting heeft Tribal een snelle groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf 75 medewerkers. Tribal heeft een breed klantenbestand dat bestaat uit ruim 400 klanten, zowel in Nederland als internationaal, waaronder Philips, Océ, Ballast Nedam en UWV.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met René van den Nieuwenhof bij LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: renevdn@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com