Gemeente Zaanstad

27-08-2007

Vaststelling inspectieprogramma besluit risico's en zware ongevallen

Het College van B&W heeft het Inspectieprogramma Besluit Risico's en Zware Ongevallen '99 voor de periode 2007-2011 vastgesteld. Dit programma BRZO'99 milieubeheer is erop gericht om voor bedrijven die boven een zogenoemde `drempelhoeveelheid' gevaarlijke stoffen komen aanvullende regels te stellen (boven de milieubeheervergunning) om de kans op een calamiteit te verkleinen. Binnen de gemeente Zaanstad is het besluit van toepassing op het bedrijf Eurofill. Minimaal 1x per jaar zal er een controlebezoek worden gebracht. Er wordt samengewerkt met brandweer en arbeidsinspectie. Bovendien wordt een overeenkomst aangegaan met de provincie Noord Holland om te komen tot de `maatlat BRZ0', deze maatlat stelt eisen aan de deskundigheid en ervaring van de inspecteurs en de borging hiervan in de organisatie. Met dit besluit wordt voldaan aan de door het ministerie van VROM gewenste veiligheidsniveau (artikel 24 BRZO).

Fonds de Hoop
Het College van B & W neemt kennis van de jaarrekening over 2006 en het verslag van de bestuursvergadering van april 2007 van Fonds de Hoop. Fonds de Hoop richt zich op situaties waarin (bijzondere) bijstand niet mogelijk is, maar er toch redenen zijn om financiële steun te bieden. Daarnaast voorziet het Fonds in vakanties voor gezinnen die dit niet zelf kunnen betalen, maar het wel hard nodig hebben, de zogenaamde Voorpost. Het fonds draagt ook bij aan door Humanitas georganiseerde vakanties voor kinderen uit probleemgezinnen. De aanmeldingen voor deze groep komen voornamelijk van jeugdzorginstellingen. Het Fonds wordt beheerd door Sociale Zaken. De bijdrage van de gemeente aan het Fonds bedraagt circa 20.000 euro per jaar.

Noordervaartdijk tussen 31 en 34 in krommenie
Het College van B & W stemt in met de start van een artikel 19 procedure voor de bouw van een woning en berging op de Noordervaartdijk tussen 31 en 34 te Krommenie.

Noordervaartdijk 32 Krommenie
Het College van B & W stemt in met de start van artikel 19 procedure voor de bouw van een woning aan de Noordervaartdijk 32 te Krommenie.

Appartementengebouw Eikenlaan / Durghorstplantsoen Krommenie Het College van B & W stemt in met een artikel 19 procedure voor de bouw van een appartementengebouw met 79 wooneenheden aan de Eikenlaan / Durghorst-plantsoen te Krommenie.

Woonark Kanaaldijk Westzaan
Het College van B & W stemt in met de start van een vrijstellingsprocedure voor de vervanging van een woonark aan de Kanaaldijk te Westzaan.

Woningbouw Letterhout/Cypressehout Zaandam
Het College van B & W stelt vast dat de in het kader van artikel 19 procedure ingediende zienswijzen geen aanleiding vormen tot wijziging van het voorgenomen besluit en verleent de gevraagde vrijstelling voor de bouw van 17 huurwoningen, 59 koopwoningen en 131 huurappartementen op de locatie Letterhout/Cypressehout te Zaandam

Weiver 112 Westzaan
Het College van B & W stemt in met de start van een vrijstellingsprocedure voor de bouw van drie woningen aan de Weiver te Westzaan.

Bedrijfsgebouw Kleine Tocht 25-27 te Zaandam
Het College van B & W stemt met de start van een artikel 19 procedure voor de verbouw van een bedrijfsgebouw aan de Kleine Tocht 25-27 te Zaandam

Bedrijfsgebouw Stationsstraat 7 Koog aan Zaan
Het College van B & W stemt in met een artikel 19 procedure voor de bouw van een bedrijfsgebouw en het vergroten van een banketbakkerij aan de Stationsstraat 7 te Koog aan de Zaan.

Jeu de boulesbaan Darwinpark
Het College van B & W stemt in met de start van een vrijstellingsprocedure artikel 19 voor de aanleg van een jeux de boulesbaan in het Darwinpark te Zaandam. De jeux de boulesbaan is ten oosten van de kinderboerderij gepland.

Oostzijde 202A Zaandam
Het College van B & W start een art 19 procedure voor het veranderen van een werkplaats in en woning aan de Oostzijde 202A. te Zaandam

Jaarverslag wet kinderopvang 2006
Het College van B&W heeft het Jaarverslag Wet Kinderopvang 2006 vastgesteld.

Benoeming bestuurslid Algemene Programma Raad
De heer R. Castelein wordt benoemd tot lid van het bestuur van de Algemene Programma Raad. Dit besluit wordt nog voorgelegd aan de gemeenteraad.