Ingezonden persbericht


Persbericht

UPS VIERT 100 JAAR DIENSTVERLENING

AMSTERDAM, 28 augustus, 2007 - In 1907 won de Indische Brit Rudyard Kipling de Nobelprijs voor de Literatuur en verleende Finland als eerste Europese land kiesrecht aan vrouwen. Op hetzelfde moment startten twee tieners, Jim Casey en Claude Ryan, in een klein kantoor in Seattle aan de kust van de Stille Oceaan, de American Messenger Company met een lening van honderd dollar.

Deze bescheiden start een eeuw geleden tekende de begindagen van UPS, nu de grootste pakketleverancier ter wereld. UPS is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden, is de achtste luchtvaartmaatschappij ter wereld, bezit bijna 92.000 voertuigen en biedt een almaar toenemend aantal supply chain diensten. Het bedrijf is bovendien een van de grootste werkgevers ter wereld. Momenteel zijn er over de hele wereld 427.000 mensen werkzaam bij UPS.

"Vandaag, op onze 100e verjaardag, betuigen we onze eer aan alle mensen van UPS die hebben bijgedragen aan het gezamenlijke succes dat we door de jaren heen bereikt hebben; van chauffeurs in Hamburg tot piloten in Hongkong," aldus Mike Eskew, voorzitter en CEO van UPS. "Het succes van UPS is het resultaat van de gezamenlijke inzet van duizenden UPS-medewerkers die zich stuk voor stuk zeer betrokken voelen bij onze klanten. Hun toewijding zorgt ervoor dat UPS het ook in de komende eeuw ver zal brengen."

Hoogtepunten van UPS in Europa
In 1976 begon UPS haar Europese activiteiten met het opstarten van binnenlandse wegtransportdiensten in het voormalige West-Duitsland. UPS Europa begon haar avontuur met 211 werknemers, 120 package cars en 67 klanten. Enkele mijlpalen uit de daarop volgende jaren: 1985: UPS introduceert haar internationale express luchtvaartdiensten van en naar België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 1986: Een Europese UPS air hub wordt gevestigd op het vliegveld van Keulen/Bonn. 1987-1992: UPS breidt haar infrastructuur uit door de netwerken van zestien nationale exploitanten over te nemen. 1996: UPS lanceert 'Europe's New Delivery System', waardoor het bedrijf een compleet naadloze dienstenportfolio aanbiedt in heel Europa. 2006: Uitbreiding van de UPS hub op het vliegveld van Keulen/Bonn met een totale exploitatiezone van meer dan 75.000 m² en een sorteercapaciteit van 110.000 pakjes per uur.

Binnen UPS Europa - in totaal 120 landen en gebieden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika - zijn nu meer dan 35.000 mensen werkzaam. UPS Europa bezit ongeveer 8.000 voertuigen en meer dan 35 vliegtuigen. Met ruim 1.500 verzend- en afhaalpunten kan UPS op vrijwel ieder adres op het continent bezorgen.

"Jim Casey stond bekend om zijn uitspraak Onze horizon is zo ver als onze verbeelding het toelaat," zegt Ian Wilson, UPS Country Manager Benelux. "Als we deze overtuiging trouw blijven, zal UPS zeker blijven innoveren, groeien en succesvol zijn in de komende 100 jaar."

UPS, dat haar honderdste verjaardag viert in 2007, is de grootste pakketdienst ter wereld en is wereldwijd toonaangevend op het gebied van supply chain services. Het bedrijf biedt tal van mogelijkheden voor het synchroniseren van goederen, informatie en kapitaal. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, VS, en het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 200 landen en gebieden. De aandelen van UPS worden verhandeld op de New York Stock Exchange (UPS). Meer informatie over het bedrijf vindt u op het Internet onder www.ups.com. Voor het meest recente nieuws over UPS, kunt u surfen naar www.pressroom.ups.com.

# # #

Buiten de historische informatie die hierin opgenomen is, vormen de verklaringen in dit persbericht toekomstgerichte verklaringen volgens de betekenis van Section 27A van de US Securities Act van 1933 en Section 21E van de US Securities Exchange Act van 1934. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen, waaronder de verklaringen inzake de bedoelingen, overtuigingen of huidige verwachtingen van UPS en zijn management inzake de strategische koers van de onderneming, prospects en toekomstige resultaten, houden risico's en onzekerheden in. Door een aantal factoren kunnen de uiteindelijke resultaten aanzienlijk verschillen van de resultaten in de toekomstgerichte verklaringen, zoals de economische en andere omstandigheden in de markten waar wij actief zijn, regelgeving van regeringen, onze concurrentieomgeving, stakingen, stilleggen en vertragen van het werk, stijging van de brandstofprijzen voor vliegtuigen en motorvoertuigen, cyclische en seizoenschommelingen in onze bedrijfsresultaten en andere risico's die in Formulier 10-K en andere documenten van de onderneming worden besproken met de US Securities and Exchange Commission, welke besprekingen hierin worden opgenomen als referentie

Fien Bertrams

Edelman Nederland

Tel: 020 30 10 980
Mail: Fien.Bertrams@edelman.com