Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (28/08)

BERGEN OP ZOOM, 28 augustus 2007

20-jarige aangehouden voor bedreiging en stalking
BREDA/OUDENBOSCH: Een 20-jarige inwoner van Oudenbosch is maandag aangehouden voor stalking, bedreiging en mishandeling van zijn ex-vriendin. Het 18-jarige slachtoffer, woonachtig in Breda, heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Die heeft een onderzoek ingesteld waarna de verdachte kon worden aangehouden. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt. Maandagavond heeft de 20-jarige verdachte bij de politie ook aangifte gedaan van stalking tegen het 18-jarige slachtoffer. Ook deze aangifte zal in behandeling worden genomen.

Vrouw aangehouden voor diefstal parfum
ZEVENBERGEN: Een flesje parfum zonder betalen de winkel uit willen nemen is een 54-jarige inwoonster van Zevenbergen duur te staan gekomen. De vrouw werd betrapt en kreeg na overleg met justitie een Au-dagvaarding met een boete van 130 euro. De vrouw mocht hierna weer naar huis.

Politie houdt jongen aan na mishandeling in de klas
BERGEN OP ZOOM: Een handgemeen tussen een 15-jarige inwoner van Ossendrecht en een 16-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft geleid tot een bloedneus en een dik oog bij de 15-jarige. Tijdens de computerles ging er iets niet goed waarna het tweetal sloeg. De 16-jarige verdachte is hierop aangehouden. De 15-jarige heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij zal besproken worden in het Jeugd Risico Overleg. Het incident had plaats op een scholengemeenschap aan de Oberonstraat.

Verdachte van harddrugs na achtervolging aangehouden
ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond een 23-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor handel in verdovende middelen. De man was door de politie al gezien in combinatie met een andere persoon. Aangezien het vermoeden bestond dat er drugs in het spel was wilde de politie de 23-jarige man staande houden. Na wat klim- en klauterwerk lukte dit uiteindelijk op de Frans Halslaan. Na fouillering had de man cocaïne, heroïne, een mes en een groot geldbedrag bij zich. De man is inverzekering gesteld.

Man aangehouden na bedreiging en mishandeling
ROOSENDAAL: Een 58-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagochtend door de politie aangehouden voor meerdere mishandelingen en bedreigingen. Dit alles heeft te maken met zijn ex-echtgenote en haar nieuwe partner. De man is verhoord. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Politie onderzoekt inbraak sportkantine
HALSTEREN: Bij een inbraak in een sportkantine aan de Poelekes is in ieder geval een geldbedrag en een aantal flessen sterke drank meegenomen. De inbraak had plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De daders konden binnenkomen door het wc-raampje te forceren en binnen te klimmen. In het pand zijn cameras aanwezig die beeldopnamen hebben gemaakt. De politie heeft deze beelden voor nader onderzoek meegenomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie stuit bij huiszoeking op verzameling wapens
BERGEN OP ZOOM: Naar aanleiding van een incident waarbij een man zou hebben gedreigd met een vuurwapen is door de politie een onderzoek ingesteld. De politie was gebeld door een getuige die meldde dat een jongeman een groep jongeren had bedreigd met een vuurwapen. Dit incident had zondagmiddag plaatsgevonden op de Markiezaatsweg nabij de woonboulevard. Dinsdagochtend heeft de politie, waaronder ook de wijkagent van de Bergse Plaat, een huiszoeking gedaan in een woning aan de Beiershil. Daarbij trof de politie een grote hoeveelheid (nep) wapens aan waaronder messen, revolvers, pistolen, handgranaten enz. De verdachte heeft zich inmiddels op het politiebureau gemeld en is aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Noot: Van deze vondst in een digitale foto gemaakt die met dit persbericht zal worden verzonden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst