Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout dinsdag 28 augustus

OOSTERHOUT NB, 28 augustus 2007

Waalwijkse (41) stomdronken van de weg gehaald

WAALWIJK Een 41-jarige automobiliste uit Drunen is maandagavond rond 22.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Een getuige meldde bij de politie dat er een auto slingerend over de Overlaatweg reed en tegen een lantaarnpaal reed. Agenten lieten de bestuurster blazen. Op het bureau werd een ademanalyse uitgevoerd en daaruit kwam een uitslag van 1120 ug/l ruim vijf maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de Drunense is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

Jongen (14) uit Waalwijk bedreigd met mes

WAALWIJK/SPRANG-CAPELLE: Een 14-jarige jongen uit Waalwijk heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging. Hij fietste maandagmiddag rond 14.00 uur vanaf school aan de Noorder Allee richting huis. Hij werd daarbij begeleid en uitgedaagd door een ongeveer 18-jarige man op een scooter. Even later werd de jongen, die samen met enkele vriendjes fietste, op de Tilburgseweg in Sprang-Capelle tot stoppen gedwongen. De man op de scooter haalde een mes tevoorschijn en dreigde de jongen daarmee te steken. Die schrok en fietste snel weg. De politie stelt een onderzoek in.

Dieselspoor op de A59 zorgt voor veel overlast

WASPIK: De politie heeft dinsdagmorgen veel werk gehad aan een drie kilometer lang spoor van dieselolie op de A59 vanaf knooppunt Hooipolder tot afslag Waspik. Rond 11.00 uur kwam er een melding binnen over olie op de weg. Daarom werd een rijstrook afgesloten. Het opruimen was in handen van Rijkswaterstaat. Ook de brandweer werd ingeschakeld om over voldoende water te kunnen beschikken. De politie, die met vier eenheden ter plaatse was, heeft een 30-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur achterhaald die verantwoordelijk is voor het spoor. Vermoedelijk is na het tanken iets mis gegaan. De man zette zijn vrachtwagen zelf op de vluchtstrook. De opruimwerkzaamheden duurde tot ver in de middag.

Auteur: Andre van den Hul