Archief Mondi openbaar

28/08/2007 11:53



Mondi, de belangenorganisatie



De belangenorganisatie voor (toekomstige) eigenaren van onroerend goed en beleggingsobjecten, Mondi heeft door de jaren heen honderden artikelen met tips en nuttige informatie gepubliceerd. Deze bron aan informatie is sinds kort voor iedereen toegankelijk via het archief op de website.

Bij veel Nederlanders begint het zo vlak na de vakantie weer te prikkelen. Het vakantiegevoel verdwijnt snel, maar "het heerlijk vertoeven in het buitenland" is dichterbij dan ooit. Men hoeft niet vermogend te zijn om een (tweede) woning in het buitenland aan te schaffen. Dit is een nog veel voorkomend vooroordeel. Toch waarschuwt Mondi voor al te veel enthousiasme. Mondi helpt mensen die willen emigreren naar het buitenland, op zoek zijn naar een tweede woning of investeerders in buitenlands vastgoed. De aanschaf van en woning in het buitenland dient een weloverwogen beslissing te zijn. Hierbij dient men onder andere ook rekening te houden met andere wet- en regelgeving, cultuurverschillen en een mogelijke taalbarrière. Hierover informeert Mondi de consument via publicaties in het Mondi magazine, de Mondi guides en uiteraard via haar website.

Mondi heeft inmiddels honderden artikelen gepubliceerd met praktische tips en preventieve informatie om tot een succesvolle aankoop van onroerend goed in het buitenland te komen. Daarnaast heeft de belangenorganisatie ontelbare vragen beantwoord van leden. Mondi heeft zich als belangrijkste doel gesteld de consument preventief te informeren op onder andere juridisch, fiscaal en financieel gebied. Om de markt transparanter te krijgen, is het daarnaast noodzakelijk om het 'kaf van het koren' te scheiden. Er is nog wel een eilandje te koop in de stille Zuidzee. Mondi wenst alle malafide aanbieders hier een permanent verblijf toe. Dan bederven ze tenminste niet de vreugde die hoort bij Nederlanders die met hun zuurverdiende geld een woning willen kopen om er heerlijk van te kunnen genieten.

Het digitale archief was tot voor kort uitsluitend toegankelijk voor leden van de belangenorganisatie. Sinds kort is dit archief kosteloos toegankelijk voor iedereen die is ingelogd. Beschikt u niet over een inlogcode dan kunt u zich kosteloos registreren op www.mondi.nl Zo hoopt Mondi voor meer Nederlanders een grotere rol van betekenis te kunnen zijn op het gebied van informatie en inspiratie. Op deze manier kan Mondi zich beter concentreren op het beantwoorden van vragen van haar leden.





http://www.mondi.nl