Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase introduceert Kalidro

All-in-one werkstation voor meer comfort en productiviteit

Amsterdam, 29 augustus 2007 In de meeste kantoren wordt bureauruimte geofferd aan stapels papier en een warboel aan kabels. Steelcase introduceert vandaag een oplossing voor een betere werkervaring: Kalidro.

Kalidro is een all-in-one werkstation dat de werkruimte overzichtelijk houdt. Hierdoor kan de gebruiker zich concentreren op wat hij moet doen. Het werkstation is in hoogte verstelbaar en door de opties die door de ontwerpers van Steelcase zijn toegevoegd zoals het Partito scherm, de Orga rail, het Modesty paneel, de CPU houder en de Worktools trays en boxes, een perfecte individuele werkplek. "Hierdoor kan de gebruiker de meest comfortabele en geschikte opzet voor zijn werkstijl kiezen. Dit is niet alleen belangrijk voor het comfort van ieder individu," zegt Bomer, "het verbetert bovendien de productiviteit".

Benodigdheden voor een inspirerende werkdag

Kalidro is beschikbaar in een breed gamma van kleuren en afwerkingen (werkblad, onderstel, hoeken en poten) van wit tot klassieke houteffecten en kan worden aangepast aan de stijl en behoeften van de gebruiker. Dankzij simpele kabelsteunen aan de onderkant van het bureau, worden stekkerdozen en kabels uit de werkruimte gehouden, maar blijven makkelijk bereikbaar. Daarnaast is een kabelgoot beschikbaar waar een groot aantal kabels in verborgen kan worden. "De productiviteit verbetert aanzienlijk als er niets in de weg ligt," concludeert Rick Bomer, algemeen directeur Steelcase Benelux.

De schoonheid van eenvoud

"Wij wilden dat Kalidro eenvoudig te monteren en af te stellen is," zegt Rick Bomer. "Als de gebruiker van taken wisselt, kan Kalidro snel veranderd worden zonder het werkproces te onderbreken. Dankzij de vele vormen en opties van Kalidro kan een werkplek eenvoudig worden ingericht naar de wensen van een team. Partito schermen kunnen hierbij helpen. Als onderdeel van de nieuwe generatie Steelcase producten zorgt een Partito scherm voor visuele privacy en kan het een afgescheiden werkplek creëren. Er zijn verschillende materialen, hoogtes en kleuren voor de schermen beschikbaar.

Duurzaamheid

Intelligent productontwerp betekent ook rekening houden met milieuaspecten vanaf het begin van het proces en niet als een gedachte achteraf. Elke stap in de levenscyclus van Kalidro is volledig bestudeerd om een duurzamer product te maken; van materialen, productie en transport tot gebruik en hergebruik. Kalidro bestaat voor 34% uit gerecyclede materialen. Bovendien is Kalidro 99 procent recyclebaar en de verpakkingsmaterialen 100 procent. "Hout dat overblijft bij het zagen van het werkblad wordt gebruikt om de fabriek te verwarmen. Dit bespaart 40 ton aardgas en vermindering van CO2 emissie met 150 ton per jaar," concludeert Bomer. Kalidro s productiebedrijf in Rosenheim (Duitsland), is volledig ISO 14001 en EMAS II gecertificeerd.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2007 was ongeveer $3,1 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 800 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 13.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Maartje van Oeveren

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E maartje@l-dj.nl