Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 29-08-2007

Vier aanhoudingen dankzij politieonderzoek ordeverstoring Hambaken

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond vier Bosschenaren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ernstige ordeverstoring in de wijk Hambaken. De Bosschenaren zijn tussen de 20 en 24 jaar oud. Ze werden aangehouden op diverse locaties, te weten; Copernicuslaan, Koninginnenlaan, Slagendreef en Kooikersweg. In de nacht van maandag op dinsdag werd al een 22-jarige Bosschenaar aangehouden en later inverzekeringgesteld. De politie zet het onderzoek voort. Alle vijf de verdachten zitten nog steeds vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vermoedelijke woninginbreker aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdag een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Visstraat. Hij wordt verdacht van een reeks woninginbraken, gepleegd in 's-Hertogenbosch in de periode van februari tot juli dit jaar. De politie trof de man dinsdag op de Visstraat waar hij is aangehouden. Hij staat bij de politie bekend als veelpleger en is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.


-----

's-Hertogenbosch/Vlijmen De politie heeft woensdagmorgen een 20-jarige woninginbreker aangehouden in zijn woning in 's-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht op 4 mei te hebben ingebroken in een woning te Vlijmen, waar geld werd weggenomen.

De verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Hij is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie houdt twee mannen aan

Sint Oedenrode De politie heeft dinsdagavond op de kermis in Sint Oedenrode twee 19-jarige inwoners van die plaats aangehouden. Ze worden er van verdacht klinkers uit de Hertog Hendrikstraat te hebben los gewrikt. Beveiligingspersoneel ontdekte dit en waarschuwde de politie. De jongeren hadden zich die avond al recalcitrant gedragen op de kermis. De politie heeft ze verhoord en proces-verbaal opgemaakt. Op de kermis werd eveneens een 41-jarige inwoner van Mariahout aangehouden. De man werd betrapt op wildplassen en gaf vervolgens een valse naam op. Daarop werd hij aangehouden. Later die nacht werd hij na vaststelling van zijn ware identiteit in vrijheid gesteld.

Moet nog zitten

Uden De politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Nijmegen aangehouden op de Wilhelminastraat te Uden. De man moet een gevangenisstraf van 13 dagen uitzitten. Ook had hij nog een tweetal boetes open staan van in totaal 196,88 euro. Hij is ingesloten in afwachting van zijn transport naar het huis van bewaring waar hij zijn dagen zal uitzitten.

De Nijmeegse verdachte was samen met een 23-jarige man uit Heerhugowaard die nog een boete van 100 euro had open staan. Deze heeft de man direct betaald.

Politie houdt dieven ladder aan

Uden De politie heeft dinsdagmiddag drie jongens uit Uden, 14, 18 en 19 jaar oud aangehouden en een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden. Ze worden er van verdacht die middag vanaf de Lauwere in Uden de ladder van een glazenwasser weg te hebben genomen. De glazenwasser belde de politie en op basis van de signalementen kond e politie de vier verdachten aanhouden. Ze zijn gehoord en er wordt proces-verbaal opgemaakt. De ladder is terugbezorgd.

Politie houdt vrouw aan voor vernieling auto

Oss - De politie heeft dinsdagavond een 32-jarige vrouw in haar woonplaats Oss aangehouden op de Kortfoortstraat voor vernieling van een auto. De vrouw had met een scherp voorwerp één van de autobanden lek gestoken. De 38-jarige eigenaar betrapte de vrouw op heterdaad; hij heeft haar vervolgens aangehouden en overgedragen aan de politie. De gearriveerde agenten troffen bij de vrouw nog een keukenmes aan. Dit is inbeslaggenomen. De vrouw is ingesloten voor verhoor en daarna in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Fietsster en bromfietser gewond bij aanrijding

Nuland Een 15-jarige fietsster en een 16-jarige bromfietser, beide uit Nuland, zijn dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Dorpsstraat in Nuland. Het meisje fietste over de Dorpstraat in de richting van Nuland. Plotseling stak ze de weg over. Achter haar reed de bromfietser, die haar niet meer kon ontwijken. Ze kwamen beide ten val. Het meisje had een botbreuk aan haar hand, de bromfietser liep diverse schaafwonden op.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Nuland - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 35-jarige man uit Nuland in zijn woning aangehouden voor bedreiging van zijn 24-jarige (ex-)vrouw. De verdachte is ingesloten voor verhoor.


-----

Heusden De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een echtpaar (leeftijd 33 en 36 jaar) in hun woning aangehouden voor huiselijk geweld. Ze hadden elkaar bedreigd.

De politie heeft bij de echtelieden twee zakjes wiet, een zakje met vermoedelijk cocaïne en een keukenmes inbeslaggenomen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Auto-inbreker met buit aangehouden

Sint Anthonis - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 25-jarige Pool voor auto-inbraak aangehouden op de Randweg te Sint Anthonis. Hij wordt ervan verdacht een navigatiesysteem uit een auto te hebben weggenomen. De politie werd gealarmeerd door een oplettende buurtbewoner en trof de verdachte even later aan, verstopt in een tuin aan de Randweg. Hij is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie houdt winkelmedewerkster aan

Boxmeer De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige medewerkster van een supermarkt aan de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer aangehouden op haar werk. De vrouw wordt er van verdacht de afgelopen maanden geld onvreemd te hebben uit de kassa. Ze werd woensdagmiddag op heterdaad betrapt. De vrouw is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.