Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 29 augustus 2007.

Zaanstreek-Waterland, 29-08-2007 o Met: valse biljetten, 'dode bleek' slaper en getuigen mishandeling gezocht

Valse biljetten

Zaandam, dinsdag 28 augustus 2007, 13:20 uur.

De politie heeft bij de kiosk in het Zaans Medisch Centrum drie valse briefjes van 50 euro in beslag genomen. Een medewerkster werd gealarmeerd toen een man een bosje bloemen kocht en betaalde met een 50 eurobiljet terwijl hij even eerder bij de broodjes wisselgeld had gekregen voor zo'n biljet. Zij ging met het vermoedelijk valse biljet naar de bewaking. Hierop verdween de man met een medeplichtige. De medeplichtige had eerder één biljet ingewisseld bij de aankoop van bloemen. De blanke mannen waren ongeveer 20 en 45 jaar oud en zij hadden een 3- à 4-jarig kind bij zich. De valse biljetten waren te herkennen aan hetzelfde serienummer (S74952546714) en de niet van kleur veranderende waardecijfers aan de achterzijde als het biljet wordt gekanteld. Voor meer informatie over echtheidskenmerken kan de internetpagina van De Nederlandsche Bank worden geraadpleegd (www.dnb.nl). Een onderzoek naar de herkomst van de biljetten wordt ingesteld.

Getuigen mishandeling Bernhardbrug gezocht

Zaandam, woensdag 29 augustus 2007, 00:01 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die moet hebben plaatsgevonden in de nacht van dinsdag op woensdag tegen middernacht. Een 20-jarige vrouw uit Westzaan reed op haar fiets onder de Bernhardbrug door. Daar zou zij door een negroïde persoon met kort rasta haar en een gouden tand tegen haar achterhoofd zijn geslagen waarna zij zich enige tijd niets meer kon herinneren. Bij de dader stonden twee negroïde personen waarvan de ene een zwarte jas met een bontkraag aan had en de ander had vlechtjes in het haar. De vrouw klaagde bij de agenten over pijn aan haar gezicht en hoofd. Zij werd per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis waar zij werd opgenomen. Zij ondergaat woensdagochtend een MRI-scan en de kaakchirurg zal haar onderzoeken. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben of de combinatie van personen menen te herkennen contact op te nemen via 0900-8844.

Stuur dubbel

Purmerend, dinsdag 28 augustus 2007, 20:04 uur.

Een 50-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt toen het stuur van haar fiets dubbel klapte. Op de Stationsweg kwam de vrouw ten val en zij werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets meegenomen.

Inbraak woningbouw

Purmerend, woensdag 29 augustus 2007, 08:29 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een woningbouwvereniging aan het Van Burgplein. Aan de voorzijde van het pand was een raam met vermoedelijk een stuk beton ingeslagen. Vier computerschermen werden van de bekabeling losgeknipt en meegenomen. Het tijdstip van de inbraak en of er meer werd gestolen is nog niet bekend. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Aanrijding A8

Oostzaan, woensdag 29 augustus 2007, 11:05 uur.

Op de Rijksweg A8 (Coentunnelweg) heeft tussen het Knooppunt Zaandam en de afrit Oostzaan een aanrijding plaatsgevonden. Een bestuurder van een personenauto uit Wormerveer reed over de rechter rijstrook met de bedoeling naar het tankstation te rijden. Een vrachtauto, bestuurd door een 47-jarige Amsterdammer reed schuin links achter hem en stuurde naar rechts om ook richting tankstation te gaan. Hierbij zag hij de personenauto niet waardoor deze geraakt werd en voor tegen de vrachtauto belandde. De chauffeur van de vrachtauto remde en de personenauto tolde over vier rijstroken en kwam tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand. Een ambulancemedewerkster in vrije tijd verleende eerste hulp aan de man uit Wormerveer die klaagde over pijn aan de nek. De ambulance nam de man mee naar het ziekenhuis waar bleek dat het slechts om een verrekte spier ging. De personenauto raakte total loss en werd weggesleept. De vrachtauto kon de weg vervolgen. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt. De verkeershinder duurde ongeveer tot het middaguur.

'Dode' bleek slaper

Zaandam, woensdag 29 augustus 2007, 12:30 uur.

Automobilisten op de A8 alarmeerden 112 omdat zij in het gras op een gedeelte van het Knooppunt Zaandam iemand voorover in het gras zagen liggen. Politie en ambulance gingen ter plaatse en een rijstrook werd rood afgekruist. Hier werd de pauzerende grasmaaier/wegwerker wakker van en de hulpdiensten konden hun weg vervolgen. Eerst werd de man duidelijk gemaakt dat het misschien niet zo'n geschikte plaats was voor een tukje.

Fietsendiefjes

Krommenie, dinsdag 28 augustus 2007, 16:35 uur.

De politie heeft twee jongens van 15 en 12 jaar oud aangehouden als verdachten van een poging tot diefstal van fietsen. Via de tuin van de buren werd de achterzijde van een fietsenmakerwerkplaats aan het Vlietsend bereikt. Terwijl een aantal jongeren bezig waren fietsen uit de opslag te halen werden twee van hen aangehouden en overgedragen aan de politie. De anderen wisten vooralsnog te ontkomen. In overleg met de ouders worden de jongens naar HALT verwezen voor het ondergaan van een straf. Naar de vermoedelijke medeplichtigen wordt een nader onderzoek ingesteld.

Laatst gewijzigd 29-08-2007 15:27 | © Politie Zaanstreek-Waterland |