Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TEAM EDEN HOTEL GROUP UITGEBREID
JOOST PEEPERKORN FINANCE DIRECTOR
Eden ASSET MANAGEMENT BV

Amsterdam, augustus 2007 - Met ingang van 17 september 2007 wordt Joost Peeperkorn (36) Finance Director bij Eden Asset Management, onderdeel van de Eden Hotel Group. Primair is Peeperkorn verantwoordelijk voor Finance and Risk Management. Daarnaast zal hij de sterke groei die de Eden Hotel Group momenteel doormaakt ondersteunen door onder meer acquisities te begeleiden.

Joost Peeperkorn
Aansluitend op de Hogere Hotelschool Den Haag heeft Joost Peeperkorn een post HBO ICT Auditing opleiding afgerond in Tilburg. Na verschillende financiële functies in het hotelwezen heeft Peeperkorn zich bij NH Hoteles gespecialiseerd in internal auditing en Risk Management. Later heeft hij als Risk Management consultant ondernemingen binnen en buiten de hotelindustrie geadviseerd. Bij zijn huidige werkgever, Maxeda, is hij betrokken bij de vormgeving van de Risk Management organisatie. 17 september start Joost Peeperkorn bij de Eden Hotel Group, in het groepskantoor aan de Leidsegracht in Amsterdam. Hij gaat nauw samenwerken met Algemeen Directeur Léon Dijkstra en Asset Manager Felix Hillen. Felix Hillen: "Wij zijn erg enthousiast over de komst van Joost, hij voegt met zijn Risk Management specialisatie en jarenlange ervaring in verschillende financiële functies in de hotelwereld veel toe aan het Asset Management en de directievoering over de Eden Hotel Group". Peeperkorn ondersteunt de groep bij het onderzoeken van mogelijkheden om de prestaties verder te optimaliseren, evenals het inzichtelijk maken van mogelijke financiële en operationele risico's die de groep of individuele hotels lopen. De Eden Asset Management BV is onderdeel van de Eden Hotel Group.

Eden Hotel Group
Met 16 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Den Haag en Maastricht is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 800 medewerkers meer dan 1.800 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het merendeel van het vastgoed is in eigendom van de Eden Hotel Group, waarbij de leiding in handen is van de familie Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het 67 kamers tellende Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.



Ingezonden persbericht