Persberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 29-08-2007

Tasjesroof: oproep getuigen

AMERSFOORT De politie is op zoek naar personen die getuigen zijn geweest van een beroving die plaatsvond op zaterdag 25 augustus tussen 13.20 en 13.35 uur op de Hof.

Een 71-jarige inwoonster van Sommerset liep rond dat tijdstip met haar vriendin op de Hof waarbij zij haar tas over haar schouder droeg. Op een gegeven moment passeerde haar een man die de tas van haar schouder rukte en er hardlopend vandoor ging. Het slachtoffer rende nog achter de verdachte aan maar kwam daarbij te vallen en moest de achtervolging staken.

Het signalement van de verdachte luidt:


- man, lichtgetint uiterlijk, tussen 20 en 25 jaar oud, normaal postuur en korte haardracht.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via het meldingsnummer 0800-7000.

Mishandeling met pepperspray

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmorgen een 44-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden omdat hij rond 10.20 uur een 35-jarige man uit Nunspeet met pepperspray in het gezicht had gespoten.

De verdachte had met het slachtoffer een conflict gekregen op de Muurhuizen waarbij hij plotseling een busje pepperspray uit zijn zak haalde en in het gezicht van het slachtoffer spoot. Hij ging er direct vandoor maar kon door een aantal passanten worden achterhaald en overgedragen aan de politie. Op aanwijzing van getuigen werd ook het busje pepperspray aangetroffen dat door de Eindhovenaar was weggegooid.

De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met gewonde

WOUDENBERG Op dinsdag 28 augustus om 22.05 uur vond op de kruising van de Voskuilerdijk met de Voskuilerweg en de Langesteeg een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Eén bestuurder, een 32-jarige inwoner van Leusden, raakte gewond aan zijn nek en werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 19-jarige bestuurder uit Scherpenzeel reed met zijn auto over de Voskuilerdijk en gaf op de genoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende Leusdenaar. Bij de aanrijding die volgde werd de auto van het slachtoffer zodanig beschadigd dat de auto vermoedelijk total loss raakte. Beide autos werden weggesleept door een bergingsbedrijf.

De politie maakt proces-verbaal op.

Heling

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagavond om 22.20 uur een 19-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor heling van een fiets.

Een eveneens 19-jarige Amersfoorter werd gecontroleerd op de Zangvogelweg omdat hij zonder verlichting fietste. Bij controle van het framenummer bleek dat er aangifte was gedaan van diefstal van de fiets. Volgens de bestuurder had hij de fiets geleend van de 19-jarige verdachte die op verzoek van de agenten ook ter plaatse kwam. Hij erkende dat het zijn fiets was en werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De fiets gaat terug naar de aangever.

Onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmorgen om 01.55 uur een 41-jarige Amersfoorter aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd in zijn auto gecontroleerd toen hij op de Bachweg reed. Hij blies 805 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.