Gemeente Leeuwarden

Nieuweweg Nieuweweg

College akkoord met algemene opvang Nieuweweg 3

Bron: Gemeente Leeuwarden (29-08-2007) Op dinsdag 28 augustus heeft het college van burgemeester en wethouders het besluit genomen om akkoord te gaan met de vestiging van de algemene daklozenopvang aan de Nieuweweg 3. De algemene opvang is een kortdurende opvang (gemiddeld 6 maanden) voor dak- en thuislozen die hun leven weer op de rails willen krijgen. Er is plek voor 40 mensen
In de algemene opvang wordt de problematiek van de cliënt/vraag in beeld gebracht en een vervolgtraject uitgezet. Dit traject kan bestaan uit doorstroom naar een andere voorziening of uitstroom naar een zelfstandige woonvorm al dan niet met ambulante begeleiding.

Voordat er een besluit is genomen, is overlegd met direct omwonenden en betrokkenen. In principe is er draagvlak voor de algemene opvang aan de Nieuweweg, mits er goede randvoorwaarden zijn. Het gaat dan om politie- en stadswachtsurveillance, 24-uurs toezicht door Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Fryslân en het opzetten van een omgevingsoverleg.

Het collegebesluit wordt nu voorgelegd aan de raad, die 10 dagen de tijd heeft om te reageren op deze informatie. De raad kan het punt mogelijk agenderen voor de raadsvergadering. De nieuwe locatie is nodig omdat SMO Fryslân de Terp aan de Goudenregenstraat sluit voor de algemene opvang van daklozen.