Gemeente Teylingen


Nieuwe riolering voor Kagerdreef

30 augustus 2007

PERSBERICHT 29 augustus 2007 - De gemeente Teylingen is gestart met het vernieuwen van de riolering op de Kagerdreef, ter hoogte van de kringloopwinkel en het kinderdagverblijf. De werkzaamheden zullen per hofje ongeveer 6 weken duren.

De gemeente Teylingen inspecteert regelmatig hoe de riolering ervoor staat. Op basis van bijvoorbeeld ouderdom, klachten en verzakkingen stelt de gemeente jaarlijks een beheerplan op voor de riolering. Ook wordt hierbij gekeken naar de planning voor het onderhoud van de wegen. De riolering aan de Kagerdreef is nu aan de beurt. Deze verkeert in zodanig slechte staat, dat vervanging noodzakelijk is. De buurt is hierover geïnformeerd op een inloopavond op 23 augustus. De gemeente heeft aanstaande maandag een aanvullend gesprek met de vereniging van eigenaren van de drive-in woningen aan de Kagerdreef.

Wat gaat er gebeuren?

De gemeente zal de bestaande riolering verwijderen, en een nieuwe aanleggen. Ook worden de aansluitingen met de woningen en de putten vernieuwd. Als dit gebeurd is, zal de gemeente de straat weer bestraten. Dit is een tijdelijke situatie, omdat de bestrating nog kan `nazakken'. Na een half jaar wordt de definitieve bestrating aangelegd.