Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FileMaker Pro 9 en Pro 9 Advanced nu ook in Nederlands beschikbaar Nieuwste versie biedt meer dan dertig gebruiksvriendelijke kenmerken

Utrecht, 30 augustus 2007- De nieuwste versie van FileMaker's databasesoftware is met ingang van vandaag in het Nederlands beschikbaar. FileMaker noemt de nieuwe versie, versie 9.0, een belangrijke doorbraak. De gebruiksvriendelijke databasesoftware voor zowel het Windows- en Macintosh-platform heeft met FileMaker 9.0 meer dan dertig gebruiksvriendelijke kenmerken.

FileMaker Pro 9 en FileMaker Pro 9 Advanced zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Zweeds. FileMaker Server 9 en FileMaker Server 9 Advanced zijn verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Zweeds.

Snel aan de slag
FileMaker Pro 9 bevat veel nieuwe kenmerken voor zowel eindgebruikers als ontwikkelaars om het ontwikkelen, automatiseren, delen en maken van database-rapporten te vereenvoudigen. Zo zorgt het nieuwe ´snel aan de slag´-scherm (Quick Start) in FileMaker 9.0 er voor dat nieuwe gebruikers direct productief zijn. De conditionele opmaak (Conditional Formatting) zorgt er voor dat informatie naar voren wordt gehaald die door gebruikers als parameters zijn ingesteld. Door een link te e-mailen naar een andere FileMaker-gebruiker wordt door op de link te klikken direct toegang tot de database van de verzender verkregen.

FileMaker´s nieuwste versie biedt tevens baanbrekende, gebruiksvriendelijke mogelijkheden om FileMaker-gebruikers en -werkgroepen eenvoudig met de zakenwereld en internetgegevens te verbinden via de externe SQL-databronnen, MySQL, Oracle SQL en Microsoft SQL Server.

"FileMaker wordt geprezen om haar gebruiksvriendelijke databasesoftware voor werkgroepen", zegt Dominique Goupil, president van FileMaker. "Met FileMaker 9 gaan we weer een stapje verder. We maken het voor ontwikkelaars en gebruikers nog eenvoudiger om gegevens op een productieve en creatieve manier te beheren. Ons doel is om FileMaker Server 9 zo makkelijk te maken dat FileMaker Pro-gebruikers in minder dan 20 minuten de software kunnen installeren en aan de slag kunnen om efficiënt database-oplossingen te delen." Goupil vervolgt: "FileMaker 9 is geknipt voor innovatieve organisaties die zich bewust zijn van de voordelen van geautoriseerde, werkgroepen die zelfvoorzienend zijn."

PublieksWerk / FileMaker 1/3

Nieuwe data-integratie en eenvoudiger database-ontwerp FileMaker Pro 9 biedt gebruikers een keur aan mogelijkheden om databases met elkaar te verbinden. Voor ontwikkelaars zijn er geavanceerde maar gebruiksvriendelijke ontwikkel- en maatwerkmogelijkheden. Nieuwe eigenschappen zijn:

· Verbinding met een wereld aan gegevens: er kunnen eenvoudig ´links´ worden gemaakt en door de live integratie van MS SQL server, Oracle en MySQL gegevens lijkt het alsof het FileMaker- gebaseerde gegevens zijn.

· Gebruiksvriendelijke doorbraken:

- FileMaker ´Quick Start Screen`: onthoudt favorieten en geeft toegang tot nieuwe video´s in het FileMaker Learning Center.

- ´Send Link Database Sharing`: met één muisklik wordt een e-mail met een hyperlink verzonden en vervolgens kan een database worden gedeeld met andere FileMaker Pro-gebruikers.
- ´Append to PDF`: stelt gebruikers in staat om verschillende rapportagebestanden te verenigen in één enkel PDF-bestand.

· Productiever database-ontwerp: inclusief scriptgroepering en bewerk-opties, conditionele opmaak, automatisch aanpassen van opmaak, verbeterde lay-outobjecten, verbeterde tabcontrole en een verbeterde Web Viewer.

FileMaker Pro 9 Advanced maakt geavanceerd database-ontwerp eenvoudig Onderstaande nieuwe kenmerken van FileMaker Pro 9 Advanced zorgen voor snellere en eenvoudigere manieren om geavanceerde en op maat gemaakte databaseoplossingen te ontwikkelen:

· Een verbeterd databaseontwerprapport en verbeterde bestandonderhoudopties maken de vormgeving en onderhoud van databases nog makkelijker.
· Verbeterde ´Script Debugger´en ´Data Viewer´ zorgen voor het eerder identificeren en corrigeren van scriptfouten in het ontwerpproces.

· ´PHP Site Assistant Link´, middels een muisklik wordt de PHP Site Assistent geactiveerd welke onderdeel uitmaakt van FileMaker Server 9.

Prijs en beschikbaarheid
Alle FileMaker Pro 9-producten zijn per direct verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Zweeds. Nieuwe gebruikers kunnen FileMaker Pro 9 aanschaffen voor 349 en FileMaker Pro 9 Advanced voor 499. Upgraden van FileMaker Pro 7, 8 en 8.5 naar FileMaker Pro 9 kost 209. Upgraden van FileMaker Developer 7, FileMaker Pro 8 Advanced en 8.5 Advanced, en FileMaker Pro 7, 8, 8.5 en 9 naar FileMaker Pro 9 Advanced kost 299.

FileMaker Server 9 kost 999 en FileMaker Server 9 Advanced 2.499. Upgraden van FileMaker Server 7 en 8 naar FileMaker Server 9 kost 599. Upgraden van FileMaker Server 7 Advanced en 8 Advanced naar FileMaker Server 9 Advanced bedraagt 1.499. FileMaker hanteert andere prijzen bij het afnemen van meer licenties en voor opleidingsinstituten en non-profitorganisaties. FileMaker Server 9 en FileMaker Server 9 Advanced zijn verkrijgbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Zweeds.

Meer informatie over de nieuwe productreeks FileMaker 9 is te vinden op: http://www.filemaker.nl/.

PublieksWerk / FileMaker 2/3

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Wereldwijd gebruiken miljoenen individuen en werkgroepen FileMaker Pro om productiever en efficiënter te werken. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en andere informatie. De veelbekroonde FileMaker-software biedt een legendarisch gebruiksgemak. Naast de FileMaker-productreeks biedt FileMaker ook kant-en-klare oplossingen om informatie van desktop tot het internet te delen. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie biedt www.filemaker.nl.

Meer informatie:
FileMaker Nederland PublieksWerk B.V. Ive Defaix Mirja van Baggem ive@smp.nl filemaker@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39

PublieksWerk / FileMaker 3/3


---- --