Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 3 augustus 2007
Persconferentie 15 augustus 2007 14:00H in het Glaspaleis Bongerd 18 6411 HK HEERLEN

PARKSTAD LIMBURG KRIJGT EEN INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL...

Van 30 augustus tot en met 9 september 2007 vindt de eerste editie plaats van het Internationale Filmfestival Parkstad Limburg, met Heerlen als festivalcentrum en de zes overige Parkstad Limburg gemeenten - Voerendaal, Kerkrade, Simpelveld, Brunssum, Landgraaf en Onderbanken - als filmfestivallocaties.

Het IFPL is een initiatief van stichting International Film Festival Foundation (IFFF) en wordt gesubsidieerd door de gemeente Heerlen en Parkstad Limburg.

Het IFPL programma is te zien in Royal Theaters, H5 Theaters, Filmhuis De Spiegel, 't Patronaat, Theater Landgraaf en op diverse andere locaties in Parkstad Limburg. In het kader van Festival Cultura Nova brengt het IFPL een speciaal programma in Filmhuis De Spiegel ( 31 augustus t/m 2 september).

Het is de bedoeling, dat deze eerste editie het begin wordt van een jaarlijks terugkerend internationaal filmevenement in Parkstad Limburg en de Euregio.

Focus op Midden-Europa...en een breed publiek

De editie van het IFPL 2007 staat in het teken van de filmkunst uit Centraal - Europa. Een dertigtal films uit Polen, Tsjechië en Hongarije werpt een verfrissende blik op onze oude "nieuwe buren".
Met als leidraad artistieke visie, cinematografische kwaliteit, diepgang en humor brengt het IFPL een selectie films voor een breed en gevarieerd publiek, zowel voor fans van arthouse film, als voor liefhebbers van luchtige thrillers, (romantische) komedies en "Hollywoodachtige" producties.
Voor het volledige programma: www.filmfestivalparkstadlimburg.nl

Rondom het Filmfestival Parkstad Limburg...
Publieks- en Persprijzen IFPL 2007, debat en expositie

Tijdens het IFPL 2007 zullen diverse ontmoetingen plaatsvinden tussen filmmakers, pers en publiek. In `t `Patronaat kunt u een bijzondere selectie filmaffiches bewonderen van Poolse grafici (i.s.m. Stichting Pools Podium).

IFFF International Film Festival Foundation www.ifff.eu www.filmfestivalparkstadlimburg.nl P.O.Box 4060 6803 EB ARNHEM +31 26 3251110 RABO Bank 12.96.94.894 Stichtingenregister K.v.K. Arnhem 09160826

Aanmelden: jolanta.polomski@ifff.eu
Contact: Jolanta Polomski, 06-533 74 816/ polomski@kpnplanet.nl


---- --