Minister Donner wordt gevraagd om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

13/08/2007 09:09

Op 30 augustus 2007, om 14.00 uur zal Wilma van Ommeren, van het bedrijf Wi-Care, mede namens en samen met een grote groep gehandicapten die graag aan het werk willen, een petitie aanbieden aan Minister Donner. In deze petitie wordt gevraagd om ambtelijke en administratieve belemmeringen weg te nemen, die het moeilijk maken voor werkgevers om gehandicapten en chronisch zieken in dienst te nemen. Sterker: Wilma van Ommeren heeft bedacht hoe de minister honderden miljoenen op zijn begroting kan besparen!

Op 28 maart heeft Minister Donner gezegd dat werkgevers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en meer gehandicapten in dienst moeten nemen. De werkelijkheid is echter dat de instanties die moeten bemiddelen om deze mensen aan werk te helpen, of die aanpassingen aan de werkplek moeten vergoeden, langs elkaar heen werken en administratieve barrières opwerpen. Werkgevers worden zo ontmoedigd om gehandicapten in dienst te nemen.

Het bedrijf Wi-Care heeft per brief aan de minister gevraagd om die belemmeringen weg te nemen. De minister heeft hierop ontwijkend geantwoord, en zelfs aangegeven het bijvoorbeeld volkomen acceptabel te vinden dat een aanvraag voor subsidie voor een aanpassing van een werkplek drie maanden duurt, waarna pas gestart kan worden met de feitelijke aanpassing. Dit is natuurlijk geen realistische termijn.

Minister Donner doet heel stoer als hij mensen die in WAO zitten, wil 'stimuleren' (lees: de uitkering afnemen) om weer aan het werk te gaan. Als het gaat over het scheppen van voorwaarden waaronder dat kan, geeft hij niet thuis.

Op donderdag 30 augustus 2007, om 14.00 zal Wilma van Ommeren minister Donner van SZW een voorstel doen om veel geld te besparen. Hij zal dan wel een moedig initiatief moeten nemen, ruggengraat moeten tonen. In de aanloop naar Prinsjesdag is het natuurlijk interessant om te zien hoe hij denkt verstandig met ons belastinggeld om te gaan.





http://www.wi-care.nl