Gemeente Purmerend

Plateel' flink aangepast

Plannen voor deel 'Het Plateel' flink aangepast

30 augustus 2007

Geen woontoren op kruising Wagenweg-Kooimanweg

Het college van B&W wil deelplan 3 van Het Plateel (Wagenweggebied) fors aanpassen. Aanleiding vormt het grote aantal inspraakreacties van omwonenden. Zij zien vooral de voorgestelde hoogbouw niet zitten.

Tijdens de inspraaktermijn heeft de gemeente tientallen reacties ontvangen op het zogenaamde Stedelijke Programma van Eisen (SPvE). Deze reacties zijn de afgelopen maanden bekeken en verwerkt. De meeste wijzigingen hebben betrekking op de toegestane hoogte van de bebouwing. Veel van deze opmerkingen zijn verwerkt.

Er komt bijvoorbeeld geen woontoren op de huidige kruising Wagenweg en de Burg. D. Kooimanweg. Ook is de toegestane bouwhoogte aan de Dopsloot teruggebracht naar 3 tot 4 lagen, dit met uitzondering van één gebouw aan de Burg. D. Kooimanweg. Verder wordt een voetgangersbrug verplaatst en komt het scoutinggebouw op een klein eiland te liggen. De gemeenteraad moet zich nog over het onderwerp uitspreken. Naar verwachting gaat het forum Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) de plannen in september behandelen.

Omwonenden of instanties die een inspraakreactie hebben ingediend krijgen persoonlijk bericht van de gemeente. Gedetailleerde informatie over de plannen is voor iedereen in te zien bij de Centrale Balie van het stadhuis. Op dinsdagavond 4 september geeft de gemeente een korte presentatie van de wijzigingen. Aanvang is 20.00 uur in het stadhuis aan de Purmersteenweg.