Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeenteraad: procedure opnieuw voor nieuwe burgemeester - persbericht 067, 2007

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft op donderdag 30 augustus 2007 tijdens een extra vergadering besloten geen aanbeveling te doen voor een nieuwe burgemeester. In plaats daarvan stuurt de raad een verzoek aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), mevrouw G. ter Horst, om een nieuwe sollicitatieprocedure te starten.

De raad volgt het advies van de Vertrouwenscommissie. Er hebben zes kandidaten op deze vacature gereageerd. De vacature ontstond per 1 april jl., omdat mevrouw M. Salet burgemeester is geworden van Spijkenisse. Van de in totaal 6 sollicitanten zijn er 3 uit PvdA-kring, 2 verbonden aan het CDA en 1 aan Groen Links.

Het besluit kwam tot stand op basis van een vertrouwelijke rapportage van de Vertrouwenscommissie. De commissie heeft om een goede afweging te kunnen maken de procedure over het zomerreces heen getild.

De gemeenteraad is teleurgesteld dat het op dit moment niet mogelijk is om tot de meervoudige aanbeveling te komen die op grond van de Gemeentewet verplicht is. Wat de gevolgen zijn van een nieuwe sollicitatieprocedure is op dit moment nog niet bekend. Op dit moment is de heer R.E. Stäbler loco-burgemeester en in die hoedanigheid voorzitter van het college van Burgemeester en Wethouders. De taken van de burgemeester in de gemeenteraad worden waargenomen door de plaatsvervangend voorzitter, de heer M.L.M. Vermeend.