Gemeente Hilversum

WWZ-loket in nieuw jasje

30 augustus 2007
"Wegwijs in welzijn en zorg". Aldus luidt het motto van het gloednieuwe beeldmerk van het WWZ-loket, hèt informatie- en adviespunt voor mensen met een lichamelijke of psychische beperking. Het nieuwe vignet is onderdeel van het vernieuwde loket, dat in oktober officieel wordt geopend.

In het WWZ-loket werken de stichtingen SIS, Versa, MEE 't Gooi en Omstreken, Steunpunt Mantelzorg en de gemeente Hilversum samen. Het nieuwe beeldmerk is inmiddels te zien op de herziene druk van de WWZ-folder, te zien via de link aan de rechterkant van dit scherm en verkrijgbaar bij het WWZ-loket (Larenseweg 30) en de afdeling publieks-zaken (Melkpad 26).
Een belangrijk deel van het regionale aanbod aan welzijn en zorg is te vinden op de website loketgooi.nl (zie link aan de rechterkant van dit scherm), een initiatief van de gemeente Bussum dat toegang geeft tot een zeer groot aantal diensten en producten in de regio Gooi en Vechtstreek op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ca. 1500 aanbieders verstrekken via deze site informatie of bieden een ingang tot digitale dienstverlening.
Het is de bedoeling dat voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) via deze site kunnen worden aangevraagd. Een koppeling met DigiD is in de maak, zodat digitale ondertekening en verzending van een aanvraag mogelijk wordt.