Samas NV

P E R S B E R I C H T

Benoeming CEO Samas

Houten, 3 september 2007, voor beurs

Samas N.V. (Samas) maakt bekend dat de heer drs. Coen J. van der Bijl (59) per 1 september is aangesteld als CEO van Samas. De Raad van Commissarissen van Samas zal de benoeming van de heer Van der Bijl tot statutair directeur van de vennootschap in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ter goedkeuring voorleggen.

De heer Van der Bijl was onder meer directeur bij PontMeyer, directievoorzitter bij Abilis International en lid van de Raad van Bestuur van Vedior. Na werkzaam te zijn geweest als directeur ISS Europa, heeft hij sinds 2001 in directiefuncties het management versterkt bij RTD, AON en ING Real Estate.

De heer Van der Bijl wordt vooralsnog aangesteld als titulair directeur. Aan aandeelhouders zal worden voorgesteld hem voor maximaal twee jaar te benoemen tot statutair directeur van de vennootschap, in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, te houden op 20 september 2007 om 15.00 uur.

De Raad van Commissarissen heeft het management gevraagd het bestaande beleid versneld uit te voeren.

De heer Van der Bijl is de beoogde opvolger van de heer drs. J.M.M. van der Ven. De Hoofddirectie van Samas bestaat na benoeming door aandeelhouders uit de heer Van der Bijl, Chief Executive Officer, de heer Carl-Christoph Held, Chief Operating Officer, en de heer Mark van den Biggelaar, Chief Financial Officer.

Samas is in Europa de toonaangevende, multinationale aanbieder van kantoormeubilair en biedt met verschillende merken een breed scala aan meubileringsproducten en -diensten. Samas legt zich toe op het bieden van kantooroplossingen die de productiviteit en de tevredenheid van de medewerkers verhogen en de kosten verlagen. De producten van Samas hebben vele prijzen gewonnen en de talloze referentieprojecten getuigen van een permanente aandacht voor innovatie, ergonomie en design.

De merken (Martin Stoll, Fortschritt, Schärf, MBT, Sitag, Drabert, Roneo, Sansen, Assenburg en Falpro) hebben leidende marktposities in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oost-Europa.

De producten en diensten van Samas zijn beschikbaar via een uitgebreid netwerk voor directe verkoop (Samas Office) en onafhankelijke dealers. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 352 miljoen, het bedrijf heeft rond de 2.400 medewerkers. De aandelen van Samas NV zijn sinds 1986 op de Euronext NV aandelenbeurs in Amsterdam genoteerd. Het financiële jaar loopt van 1 april tot en met 31 maart.

www.samas.com

Samas N.V. Postbus 160 3990 DD Houten Telefoon 088 ­ 845 51 00 Telefax 088 ­ 845 50 01



Samas NV