Helft Nederlandse rokers staat op met sigaret

03/09/2007 12:04



GlaxoSmithKline BV



Utrecht, 3 september 2007 - Bijna de helft (45%) van de Nederlandse rokers steekt 's ochtends na het ontwaken binnen vijftien minuten een sigaret op, terwijl het merendeel van de rokers in Italië, Frankrijk en Portugal meer dan een uur wacht. Deze resultaten blijken uit onderzoek1 naar het rookgedrag in verschillende Europese landen, in opdracht van NiQuitin, bekend van de pleisters en de Mint Zuigtabletten. Deze hulpmiddelen helpen ontwenningsverschijnselen bij stoppen met roken te verminderen waardoor de kans op een succesvolle stoppoging groter is.

Tweederde van de rokers in Nederland is wel van plan te stoppen met roken. In vergelijking met andere Europeanen, vertrouwen vooral de Nederlandse rokers erop dat zij op wilskracht alleen kunnen stoppen. Zij stoppen op de meest moeilijke manier, 'cold turkey', zonder gebruik van een stoppen met roken hulpmiddel. 40% van de Nederlandse rokers zegt binnen drie maanden een stoppoging te gaan doen en 10% binnen een week.

Houding over roken & rol overheid
Een groot deel van de Nederlandse rokers hecht niet veel belang aan de bij roken komende verhoogde gezondheidsrisico's zoals hart- en vaatziektes. Tevens vinden zij het niet de verantwoording van de overheid om mensen te stimuleren te stoppen met roken. Dit in tegenstelling tot andere Europese landen - en vooral in het Franse gedeelte van België - waar men wel vindt dat de overheid zich hier mee bezig moet houden. Daarbij staan Nederlandse en Vlaamse rokers het minst achter de rookvrije rechten van niet rokers.

Stoppen met roken met een hulpmiddel
Ondanks dat een groot gedeelte van de Nederlandse rokers vertrouwd op hun eigen wilskracht om te stoppen met roken, kan het gebruik van een hulpmiddel als NiQuitin Mint Zuigtabletten en NiQuitin Clear pleisters de kans op een succesvolle stoppoging verhogen. Nicotinevervangers helpen namelijk de ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken te verminderen. Omdat gedurende de kuur de hoeveelheid nicotine per pleister / hoeveelheid zuigtabletten per stap wordt teruggebracht, bouwt de lichamelijke verslaving langzaam af. Nicotinevervangers zoals NiQuitin Clear Pleisters en NiQuitin Mint Zuigtabletten zijn zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij of apotheek. Voor de huisarts zijn nicotinevervangers eerste keus in de behandeling van stoppen met roken2.

Meer informatie over stoppen met roken en nicotinevervangers zoals NiQuitin vindt u op: www.niquitin.nl en www.allesoverstoppenmetroken.nl NiQuitin bevat nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken bij hartklachten.





http://www.allesoverstoppenmetroken.nl