P E R S B E R I C H T

NETGEAR breidt productaanbod en garantie ReadyNAS uit

5 jaar garantie; ReadyNAS NV+ nu ook zonder disks leverbaar

Rotterdam, 3 september 2007 - NETGEAR, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, geeft vanaf nu vijf jaar hardwaregarantie op zijn ReadyNAS-oplossingen. De nieuwe voorwaarden gelden voor ReadyNAS-producten, die vanaf 21 augustus aan NETGEAR's distributeurs zijn geleverd. Ook op de eventueel ingebouwde harddisks is de verlengde garantie van toepassing.

Nieuw in de ReadyNAS-productfamilie is de RND4000-100EUS. Dit is een ReadyNAS NV+ 4-bay NAS met X-RAID-technologie, maar dan door NETGEAR geleverd zonder harddisks. Resellers beschikken zo over de flexibiliteit om zelf te bepalen welke SATA-schijven er worden toegepast in de ReadyNAS-oplossingen die ze aanbieden aan thuisondernemers en veeleisende consumenten. De geschikte schijven zijn opgenomen op de compatibiliteitslijst van NETGEAR op: http://www.infrant.com/wiki/index.php/Hardware_Compatibility_List_-_Hard_Disks.

Flexibiliteit voor kleine bedrijven
De NETGEAR ReadyNAS NV+ is uitermate geschikt voor kleine bedrijven. Het compacte design biedt plaats aan vier SATA-schijven naar keuze, die dankzij de hot-swaptechnologie en de innovatieve X-RAID-technologie gemakkelijk en snel kunnen worden verwisseld. Daarbij hoeft het apparaat niet uitgeschakeld te worden. Door het instelbare RAID-niveau - 0, 1 of 5 - kan er gekozen worden voor optimale overdrachts­snelheid of juist voor optimale beveiliging.

De ReadyNAS NV+ werkt naadloos met Windows, Mac OS X en Linux. Waarbij de Gigabit ethernetpoort garant staat voor supersnelle bestandsoverdracht. Ook de professionele EMC Retrospect backupsoftware (voor Mac of Windows) zorgt dat er geen kostbare tijd verloren gaat. Met de geïntegreerde backupmanager is één druk op de knop genoeg om de informatie op alle schijven, aangesloten USB-disks en remote servers veilig te stellen.

Flexibiliteit voor de veeleisende consument
De veeleisende consument kan met de 4-bay ReadyNAS NV+ zijn hart ophalen. Door de hoge doorvoerprestaties zijn bijvoorbeeld meerdere contentstreams tegelijk mogelijk, zoals meerdere audio- en/of videostreams naar verschillende pc's of media-apparaten in huis. De UPnP AV-ondersteuning zorgt ervoor dat een breed scala aan digitale mediaspelers gebruikt kan worden voor het afspelen van mediacontent, zoals de XBox 360 en NETGEAR's eigen EVA8000 en EVA700. Bovendien is er een iTunes-server ingebouwd.

Dankzij de compacte afmetingen - 20 centimeter hoog en 15 centimeter breed - vormt de ReadyNAS NV+ geen aanslag op het interieur. Dankzij een stille temperatuurgevoelige ventilator met variabele snelheid is het geluidsniveau te verwaarlozen. En ook aan de stroomrekening is gedacht: de ingebouwde processor levert hoge prestaties, maar heeft daar slechts weinig energie voor nodig. Er is ook een energiebesparende stand, waarbij kan worden ingesteld wanneer de ReadyNAS NV+ wordt aan- en weer uitgeschakeld.

De consumenten adviesprijs van de ReadyNAS NV+ RND4000-100EUS is 1.099 euro incl. BTW

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 150 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In juni 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst 'Hot Growth 100' van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.