Gemeente Hoorn


Groene golf voor Copernicus-leerlingen

31 augustus 2007 - Met ingang van maandag 3 september wordt de verkeerslichtenregeling op het kruispunt Provincialeweg-Hoorn-80 opnieuw aangepast. Er komt een soort groene golf voor fietsers zodat met name leerlingen van Copernicus in een keer zowel de kruising met de Provinciale weg-Hoorn-80, als de Kernweg kunnen oversteken.

Bovendien gaat de politie meer controleren op te hard rijden en door rood rijden. Om automobilisten attent te maken op de situatie wordt een extra waarschuwingsbord geplaatst met de tekst: verkeersregeling gewijzigd, 50 km zone.

Op 24 augustus was de verkeerssituatie al aangepast in verband met de tijdelijke huisvesting van de bovenbouwleerlingen van de Copernicus Scholengemeenschap in een tot school verbouwd bedrijfspand op Hoorn-80. Behalve een aangepaste verkeerslichtenregeling, kwam er een ook een snelheidsbeperking. Nu ervaring is opgedaan met de situatie, is de regeling verder aangepast. Zo bleken de 50-kilometerborden te weinig op te vallen. Daarom zijn waarschuwingsborden geplaatst. Verder kunnen de leerlingen die vanaf Kersenboogerd het kruispunt oversteken nu in een keer doorfietsen naar het fietspad langs de Opperweg. Daar komen zij via een speciaal aangelegde brug direct op het schoolterrein. Zo wordt voorkomen dat de leerlingen op het bedrijventerrein fietsen. De verkeersmaatregel duurt naar verwachting tot 1 januari 2008; dan is het nieuwe schoolgebouw aan Nieuwe Steen 11 klaar.