Platform Biologica


Eieren uit het buitenland?
5 september 2007

Enkele adoptanten van Adopteer een Kip maakten zich ongerust omdat ze buitenlandse eieren aantroffen in hun eierdoosjes. Dit heeft te maken met een tijdelijk eiertekort, dat over drie weken zal zijn opgelost. Wilt u nu al Nederlandse eieren, kies dan in de winkel de biologisch-dynamische eieren (Demeter-keurmerk).

In de afgelopen tijd hebben we enkele klachten ontvangen van adoptanten, omdat de biologische eieren die ze bij de natuurvoedingswinkel ophaalden, niet uit Nederland kwamen. Deze zijn weliswaar biologisch, maar niet afkomstig van onze adoptiebedrijven.

Door een planningsfout was er een tekort aan Nederlandse eieren om zowel de adoptanten als de gewone klanten van de natuurvoedingswinkel te voorzien. Deze eieren kunnen wij helaas niet scheiden. Over drie weken (ca 24 september) zal het tekort zijn opgelost, doordat een groot aantal jonge hennen binnenkort aan de leg gaat, mede dankzij de vele adopties.

Wilt u nu al zeker weten dat uw eieren van Nederlandse adoptiekippen komen, kies dan in de winkel de biologisch-dynamische eieren, te herkennen aan het Demeter-keurmerk. Die zijn in ieder geval van adoptiekippen afkomstig. Onze excuses voor het tijdelijk ongemak.