Gemeente Roermond

Startsein Kies voor Hart en Sport

Op woensdag 5 september is het startsein gegeven voor het project Kies voor Hart en Sport. De deelnemende scholen zijn Ankertje Kompas, De Bloesem, t Mozaïek, De Zonnewijzer, St. Alfonsusschool, De Balans en de Herman Broerenschool.

Sporten en bewegen is leuk!

Kies voor Hart en Sport is een programma dat kinderen van groep (6), 7en 8 laat kennismaken met een sport die bij ze past. Het motto is: sport en bewegen is leuk en nog gezond ook! De leerlingen krijgen deze periode 4 theorielessen in de klas waarin extra aandacht wordt besteed aan het thema gezondheid, sport en bewegen, de 3 gymnastieklessen en één gastles over gezonde voeding verzorgd door een diëtiste van de Thuiszorg. In november en december vinden er kennismakingscursussen van 5 lessen plaats bij sportverenigingen en andere sportaanbieders in Roermond.

Startsein door wethouder Boots

Op woensdag 5 september heeft de heer Boots, wethouder Sport, op basisschool de Bloesem het startsein gegeven voor het project Kies voor Hart en Sport. Dit deed hij voorafgaand aan de gastles van een diëtiste van Thuiszorg Midden Limburg door middel van een korte introductie te geven over het project. Nadat hij heeft verteld over het belang van een gezonde leefstijl in het algemeen en sporten, bewegen en gezonde voeding in het bijzonder kregen alle leerlingen een appel! Na het bezoek van de wethouder kregen groep 6 en 7 een gastles van een diëtiste van Thuiszorg Midden Limburg. Tijdens deze les hebben de leerlingen veel geleerd over gezonde voeding.

GO 4ward

Kies voor Hart en Sport wordt mogelijk gemaakt door GO 4ward. Het Project GO 4ward is gebaseerd op een samenwerkingsdriehoek tussen Buurt, Onderwijs en Sport (BOS). De regeling is opgezet voor gemeenten om sporten, bewegen en een gezondere leefstijl bij jeugdigen van 4-19 jaar op wijkniveau te stimuleren. Kies voor Hart en Sport is één van de vele arrangementen en is tot stand gekomen door samenwerking van de GGD Noord- en Midden Limburg, Thuiszorg, basisscholen, sportaanbieders in Roermond en Steunpunt Sportservice Roermond.

Publicatiedatum: 21.09.2007 Bijgewerkt: 21.09.2007