Gemeente Drechterland

27-8-2007

Informatiebijeenkomsten grenswijziging en begraafplaats

Een plan voor de komst van een begraafplaats tussen het John Raedeckerhof in Blokker en de Zuiderdracht in Oosterblokker maakte duidelijk dat de grens tussen Hoorn en Drechterland hier niet logisch is en beter aangepast kan worden.
Woensdag 5 september 2007 organiseren de gemeenten Hoorn en Drechterland twee informatiebijeenkomsten in de Harmonie in Oosterblokker, één voor ondernemers van de Gildeweg (âs midddags) en één voor bewoners (âs avonds). Er wordt informatie gegeven over de begraafplaats en de grenswijziging.

Twee bijeenkomsten
De eerste informatiebijeenkomst op 5 september over de grenswijziging is vooral bedoeld voor de bedrijven aan de Gildenweg. Deze bijeenkomst wordt woensdagmiddag gehouden van 16.00 tot 17.30 uur in De Harmonie, Oosterblokker 38 in Oosterblokker. Bedrijven en andere belanghebbenden hebben een uitnodigingsbrief ontvangen. Aanwezigen krijgen de mogelijkheid om hun mening naar voren te brengen. De beoogde locatie voor de begraafplaats
Begraafplaats
De tweede informatiebijeenkomst gaat over de geplande begraafplaats. De huidige begraafplaats aan de Berkhouterweg in Hoorn is over drie à vier jaar vol. Het afgelopen jaar is in Hoorn binnen de gemeentegrenzen gezocht naar een andere locatie. Eén locatie bleek het meest haalbaar, een begraafplaats tussen het John Raedeckerhof en de Zuiderdracht. De gronden zijn in bezit van de gemeente Hoorn, maar liggen in de gemeente Drechterland. Afgesproken is om voorafgaande aan een besluit de omwonenden te informeren. Ook deze bijeenkomst is op woensdag 5 september maar dan âs avonds van 20.00 tot 21.30. Tijdens de bijeenkomst krijgt u de gelegenheid uw mening over dit plan naar voren te brengen. Omwonenden en andere belanghebbenden hebben ook een uitnodigingsbrief ontvangen.

De tekeningen met daarop de voorgenomen aanpassingen van de grens zijn beschikbaar in het gemeentehuis van Drechterland (Hoogkarspel) en Hoorn.

---