Gemeente Hoogeveen


* Hoogeveners aan de slag met ontwerp stadscentrum (29.08.2007)
* Omvangrijke verhuizing gemeentelijke afdelingen (24.08.2007)
---

29 augustus 2007

Afzender: College B&W

Hoogeveners aan de slag met ontwerp stadscentrum

Alle ideeën voor een vernieuwd stadscentrum zijn de afgelopen maanden verzameld. Nu is het tijd om de punten te gaan slijpen voor de vervolgfase, âhet ontwerpâ. Ook deze fase verloopt in samenspraak met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen.

De ontwerpfase begint met een startbijeenkomst op woensdag 5 september 2007 in het Infocentrum Stadscentrum. Vervolgens gaan drie ontwerpers samen met werkgroepen en betrokkenen voor drie deelgebieden van het stadscentrum een ontwerp maken tijdens ontwerpateliers. De drie ontwerpers - Soeters van Eldonk architecten, OKRA landschapsarchitecten en atelier Dutch - gaan daarna met de resultaten van de ontwerpsessies aan de slag. De concept visie wordt in januari 2008 gepresenteerd. âIk verwacht dat de ateliers een uitdagende visie opleveren voor de ontwikkeling van het stadscentrumâ, blikt wethouder Wietze van der Zwaag vooruit.

Startbijeenkomst

Tijdens de startbijeenkomst op 5 september 2007 passeren twee onderwerpen de revue. De woningbouw voor de komende tien jaar in het stadscentrum en de kwaliteit van de bebouwing en het openbaar gebied staan in de schijnwerpers. Ook stedenbouwkundige Ashok Bhalotra is aanwezig, als supervisor voor het centrumontwerp. Bhalotra begeleidde Hoogeveen enkele jaren geleden bij het maken van de fysieke Structuurvisie.

Het ontwerp

Voor de drie deelgebieden in het stadscentrum ânoord, midden en zuid- wordt tijdens de ontwerpateliers een ontwerp gemaakt. De eerste ronde van de ontwerpateliers wordt gehouden op dinsdag 11 en woensdag 12 september 2007. De tweede ronde is een maand later, op dinsdag 9 en woensdag 10 oktober 2007. De bijeenkomsten worden gehouden in het Infocentrum, de Hoofdstraatkerk (ingang Stoekeplein/Bentinckslaan) en de Grote kerk aan de Van Echtenstraat. Voor de ateliers zijn onder andere jongeren, ondernemers, bewoners en eigenaren van panden uit de drie gebieden uitgenodigd.

Jongeren

De jongeren die meedoen kunnen gebruikmaken van een speciale website: planH.nl. PlanH is een experiment om jongeren te helpen in de omgang met nieuwe media en om jongeren via nieuwe media te betrekken bij projecten in Hoogeveen. PlanH is een samenwerking van de openbare bibliotheek en de gemeente Hoogeveen. Jongeren worden onder andere via de scholen benaderd om deel te nemen.

Meer informatie over het project Ontwikkeling Stadscentrum Hoogeveen is te vinden op www.stadscentrumhoogeveen.nl. Ook staan de deuren van het Infocentrum Stadscentrum, naast het postkantoor aan de Van Echtenstraat 35 elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur voor iedereen open.