Ingezonden persbericht


(pic) 29 augustus 2007

Persinformatie ( Persinformatie ( Persinformatie

Officiële opening restaurant De Orangerie Ziekenhuis Bronovo voor patiënten en bezoekers

Op woensdag 5 september vindt van 17.00 tot 20.00 uur de officiële opening van restaurant De Orangerie voor patiënten en bezoekers plaats. Tijdens deze opening bereidt de bekende patron-cuisinier Henk Savelberg van restaurant-hotel Savelberg in Voorburg, samen met de koks van Bronovo, de maaltijden voor de patiënten die op dat moment in het ziekenhuis verblijven en hun bezoek.

In Ziekenhuis Bronovo staan gastvrijheid, kwaliteit en service hoog in het vaandel. Een nieuwe stap is de openstelling van restaurant De Orangerie voor patiënten en bezoekers. Vanaf maandag 3 september kunnen patiënten en bezoekers er iedere dag, ook in het weekend, van 17.00 tot 20.00 uur terecht voor het diner of een versnapering.

Life cooking
De Orangerie is een zelfbedieningsrestaurant, waar gasten zelf een keuze kunnen maken uit een ruim assortiment van verse en gezonde producten. Het restaurant werkt met een life cooking concept: bij binnenkomst zien de gasten de koks in de open keuken aan het werk. Er is keuze uit vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Bij de saladebar kan zelf een salade samengesteld worden en er is keuze uit twee soorten soepen en diverse verse broodjes. De Orangerie is voor iedereen toegankelijk. Patiënten kunnen er samen met hun bezoek gezellig dineren en ook medewerkers maken van het restaurant gebruik. Bezoekers die iets eerder dan de aanvang van het avondbezoekuur arriveren, kunnen deze tijd overbruggen met een bezoek aan De Orangerie. Restaurant De Orangerie is rookvrij. Op het terras is gelegenheid tot roken.

Geschiedenis
In De Orangerie treft de bezoeker een eerbetoon aan de diaconessengeschiedenis van Ziekenhuis Bronovo. In twee vitrines zijn diverse authentieke voorwerpen te zien, zoals een bijbel, broches, bestek en serviesgoed. Een fotocollage aan een van de wanden geeft de sfeer van weleer weer.

Nadere inlichting voor de redactie:
Wij nodigen u graag uit de opening bij te wonen: Ziekenhuis Bronovo, Bronovolaan 5, Den Haag, woensdag 5 september 2007 van 17.00 - 20.00 uur. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor genodigden.

Stichting Bronovo-Nebo, Afdeling Communicatie, Mariëtte van Wijk Tel: (070) 312 47 42
E-mail: mvwijk@bronovo.nl


---- --