Wageningen Universiteit

PERSBERICHT ALTERRA

Het laatste kind in het bos:
bestseller-auteur Richard Louv in Nederland

Richard Louv, succesvol Amerikaans journalist en futurist, schreef een indrukwekkende bestseller: Last Child in the Woods . Het boek gaat over het gebrek aan contact van kinderen met de natuur en de verontrustende gevolgen daarvan voor hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Veel kinderen kennen vandaag de dag meer Pokemon-soorten dan dier- of plantensoorten. Dankzij inspanningen van Alterra-onderzoeker dr. Jana Verboom, die al veel over dit onderwerp heeft gepubliceerd, is het boek van Louv inmiddels vertaald in het Nederlands. Op woensdag 5 september biedt LNV-minister Verburg het eerste exemplaar aan.

Het boek, in het Nederlands getiteld: Het laatste kind in het bos gaat over hoe we onze kinderen weer in contact brengen met de natuur. Louv stelt dat natuur onmisbaar is voor een gezond lijf en een gezonde geestelijke ontwikkeling. Zijn betoog is stevig onderbouwd met onderzoek. Het inspireert en nodigt uit. De Nederlandse versie is voorzien van noten over de Nederlandse situatie.

Ter ere van de lancering van de Nederlandse vertaling komt Louv naar Nederland, onder andere om met betrokkenen bij het onderzoek en natuur- en milieueducatie van gedachten te wisselen. Louv is niet alleen een aansprekende schrijver, maar ook een begenadigd spreker. Voor interviews met de media is Louv beschikbaar op dinsdag 4 september.

Meer informatie kunt u krijgen bij:

Alterra,

Jana Verboom

Tel. 0317 477963 of jana.verboom@wur.nl

Zie ook: www.hetlaatstekindinhetbos.nl.

U kunt een recensie-exemplaar van het boek bestellen bij uitgeverij Jan van Arkel (tel. 030 2731840, i-books@antenna.nl)

Informatie over de officiële uitreiking van het eerste exemplaar (5 september, 12.00 uur, Haagse Bos) kunt u eveneens krijgen bij uitgeverij Jan van Arkel.