Gemeente Waalwijk Verkeersmaatregelen Kleiweg Waalwijk

Portalen vergroten verkeersveiligheid
Van woensdag 5 september tot en met zaterdag 8 september 2007 is de Kleiweg afgesloten voor verkeer. Deze vier dagen plaatst de gemeente Waalwijk zogenoemde portalen op de kruispunten Kleiweg-Vijzelweg, Kleiweg-Spuiweg en Kleiweg-Havenweg. Deze portalen plaatsen we diagonaal over de kruisingen heen, zodat het verkeer tijdens deze dagen niet van deze kruispunten gebruik kan maken. Op maandag 10 september is de officiële opening van deze maatregelen. Dit heeft plaats van 11.00-12.00 uur bij de firma Rüttchen aan de Havenweg 15.

Verkeersonderzoek
Uit verkeersveiligheidsonderzoek is gebleken dat de drie genoemde kruispunten
onveilig zijn. Tot op heden hebben er drie dodelijke ongevallen plaatsgevonden.
Om deze ongevallen in de toekomst te voorkomen is gestudeerd op maatregelen om de zichtbaarheid van de kruispunten te vergroten. Uit de verkeersonveiligheidanalyse bleek dat, naast de te hoge snelheden op de Kleiweg, dit namelijk de factor te zijn waardoor verkeersdeelnemers de situatie verkeerd inschatten.

Portalen
De portalen zijn zwart-geel geblokt om de zichtbaarheid met name tijdens de avond- en nachtelijke uren te waarborgen. Onder het midden van het portaal hangen we verkeersborden. Met deze maatregel hoopt de gemeente Waalwijk dat er definitief een einde komt aan de ernstige ongevallen op de Kleiweg.

Rijgedrag
De gemeente kan geen garantie geven. De veiligheid van een verkeerssituatie is ook afhankelijk van het rijgedrag van de verkeersdeelnemers. Als weggebruikers zich niet aan de snelheidslimieten houden, dan kunnen er alsnog ongevallen gebeuren. Desondanks hoopt de gemeente dat automobilisten door de portalen beter opletten en hun rijgedrag aanpassen aan de nieuwe situatie.

Pics/Nieuws/nieuws2007/signalering.jpg

Publicatie datum 30-08-2007